Woning isoleren Quévy-Le-Petit

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Quévy-Le-Petit? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van een aantal stappen als vloerisolatie en isolerende deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal vind je diverse informatie over isolatie Quévy-Le-Petit. We bespreken zaken als dakisolatie en stappenplan woningisolatie. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-quevy-le-petit-7040

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Een gezonde leefomgeving
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Beschermt ook tegen brand
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieHenegouwen
GemeenteQuévy
Postcode7040
Gasverbruik20.930 kWh
Stroomverbruik3465 kWh
Gemiddelde energierekening€165,17

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn meestal gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop vind jij de aantrekkelijkste stappen om je woning in Quévy-Le-Petit te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte houdt warmte beter vast, met als gevolg een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Quévy-Le-Petit is betaalbaar (plusminus € 900 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €255 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) geeft de kou geen kans en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten zijn zo’n €2000 en de potentiële besparing ligt op €260 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn folie, dekens, steenwol, icynene. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Quévy-Le-Petit kost om en nabij de €5900. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1100. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €830 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €11600. Je profiteert van zo’n €970 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder kennen we nog enkele rendabele werkzaamheden. In het volgende overzicht beoordelen we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur isoleren: Altijd een warme schuur
 • Isoleren van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isoleren: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isolatie: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Quévy-Le-Petit (juli 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening en ook een energiebewuste samenleving? Isoleren van woning/huis in Quévy-Le-Petit is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2925 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €950 per jaar. Onderstaand tref je de uiteindelijke kosten als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Quévy-Le-Petit. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met 6 procent rente. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3650)
€785
(€5250)
€1250
(€8100)
Vloerisolatie€150
(€1050)
€200
(€1550)
€335
(€3450)
Spouwmuur€235
(€1575)
€640
(€2025)
€825
(€3650)
HR++ glas€235
(€2175)
€320
(€4100)
€380
(€4775)
isolatie quevy-le-petit 7040

Professionele Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Meer weten over het isolatiebedrijf in Quévy-Le-Petit?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Quévy-Le-Petit isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Eneco of Comfort Energy, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een optimaal wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3800, dat betekent een winst van 345, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Hierdoor analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Grote projecten zoals isoleren van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Op isolatiespecialisten.be tref je praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Gamma, Big Mat, Handy Home, Mr. Bricolage, Hubo, Dema. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: is erg brandbaar

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Quévy

Met hulp van de geldende premie wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Quévy in dit verhaal kan kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Met de hele straat isoleren? In het geval van ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Quévy
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Echter, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% in het leven geroepen voor mensen met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Gebruikmakend van het advies hieronder creëer je een isolatieplan Quévy-Le-Petit wat matcht met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Aan de hand van een warmtescan zie je waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn dubbel glas, gammele muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Quévy-Le-Petit voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Quévy-Le-Petit. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen dragen bij aan een aangenaam en prettig klimaat en structureel lagere energielasten. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een gezond wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment