Woning isoleren Ramsdonk

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Ramsdonk? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Via een investering zoals de binnengevel isoleren of isolatie van deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal lees je uitgebreide informatie over isolatie Ramsdonk. We zoomen in op topics als schuimstrips en koudeval. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-ramsdonk-1880

 • Een fors lagere energierekening
 • Vocht absorberend vermogen
 • Groene investering
 • Tevens geluidsisolatie
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteKapelle-Op-Den-Bos
Postcode1880
Gasverbruik21.550 kWh
Stroomverbruik3475 kWh
Gemiddelde energierekening€167,98

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn meestal behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. In het volgende stukje achterhaal jij de interessantste manieren om een woning in Ramsdonk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Ramsdonk is interessant (vanaf plusminus € 800 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €235 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en flink lagere energiekosten. De onkosten zijn ongeveer €1825 en de besparing loopt op tot €245, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, isolatiechape, isolatiematrassen, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Ramsdonk kost je zo’n €4850. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1020. De potentiële besparing ligt op €800 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €13400. Het rendement is om en nabij €820 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Ook noemen we nog meer vaak toegepaste vormen. In onderstaande tekst behandelen we de meest populaire werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur isolatie: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Ramsdonk (april 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en ook een bewuste maatschappij? Isoleren van jouw huis in Ramsdonk is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2750 m3. De besparing komt neer op €1075 per 12 maanden. Op deze website ontdek je de gemiddelde kosten zodra dit overlaat aan een isolatiespecialist in Ramsdonk. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 6% rente. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in 8 jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3450)
€655
(€6100)
€1020
(€8200)
Vloerisolatie€115
(€1200)
€195
(€2100)
€345
(€3500)
Spouwmuur€255
(€1200)
€440
(€2550)
€875
(€3525)
HR++ glas€230
(€1925)
€300
(€3825)
€410
(€4600)
isolatie ramsdonk 1880

Bekende Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Ramsdonk?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Ramsdonk isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Engie en Comfort Energy, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een gezonde leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Ook neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3950, waarbij u een besparing realiseert van €340 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Dan analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Hieronder tref je een handig overzicht van veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Dema, Brico, Mr. Bricolage, Big Mat, Handy Home. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Kapelle-Op-Den-Bos

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De speciale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Kapelle-Op-Den-Bos aanbiedt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Vanaf tien huizen in dezelfde straat / gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) krijg je ook nog eens de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Kapelle-Op-Den-Bos
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen dankzij woningisolatie. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen 0% rente in het leven geroepen voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Door middel van ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Ramsdonk wat conformeert aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. D.m.v. een warmtescan analyseer je hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Ramsdonk voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Ramsdonk. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen bieden sowieso een prettig klimaat in huis en structureel lagere energielasten. De volgorde van isoleren wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een comfortabel binnenklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment