Woning isoleren Kampenhout

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Kampenhout? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Via een investering als bijv. isolatie van de gevel of isolatie van verwarmingsbuizen heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Op isolatiespecialisten.be komen we met belangrijke informatie over isolatie Kampenhout. Je leest uitvoerig over thema’s als schuimstrips en houten vloer isoleren. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-kampenhout-1910

 • Structureel lagere energiekosten
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteKampenhout
Postcode1910
Gasverbruik20.750 kWh
Stroomverbruik3375 kWh
Gemiddelde energierekening€162,40

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak uitstekend geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje check je de meest interessante acties om je woning in Kampenhout te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte beter vast, en het biedt een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Kampenhout kan zeer goedkoop (rond de € 980 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €235 per jaar (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte in huis en veel lagere gaskosten. De kosten zijn zo’n €2000 en het rendement ligt op zo’n €220 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals dekens, folie, steenwol, icynene. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in België hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Kampenhout kost +/- €4900. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1090. Het voordeel loopt al gauw op tot €690 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12700. Hiermee bespaar je plusminus €840 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook noemen we nog enkele populaire werkzaamheden. In de volgende paragraaf beoordelen we de meest interessante opties.

 • Garage-isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Kampenhout (mei 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten of bijdragen aan een milieuvriendelijke maatschappij? Isoleren van woning/huis in Kampenhout is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2250 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €850 per 12 maanden. Hieronder ontdek je de totale kosten als je het laat doen door een isolatiespecialist in Kampenhout. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten erg interessant.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3250)
€885
(€6950)
€1220
(€8350)
Vloerisolatie€120
(€1250)
€265
(€2350)
€330
(€3600)
Spouwmuur€245
(€1575)
€450
(€2600)
€815
(€3200)
HR++ glas€240
(€2000)
€275
(€4100)
€360
(€4900)
isolatie kampenhout 1910

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • NMC
 • Simson
 • Illbruck
 • Ursa
 • HPX

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Kampenhout?

Waarom zou ik mijn woning in Kampenhout isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een maatschappij als Essent of Antargaz, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een optimaal klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3000 en dat bespaart tot €285 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Dan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Omvangrijke klussen als isoleren van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie bestellen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Op isolatiespecialisten.be komen we met een samenvatting van het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Brico, Mr. Bricolage, Dema, Gamma, Big Mat, Handy Home. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Kampenhout

Met hulp van een premie vanuit overheid of gemeente wordt het investeren in je huis nog interessanter. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Deze welbekende energiepremie is er op meerdere niveau’s. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en check wat de gemeente Kampenhout voor jou kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? In het geval van ten minste 10 huizen in een straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw bestaande huis op 3 verschillende plekken isoleert is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Kampenhout
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen dankzij woningisolatie. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) opgezet voor mensen met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Met behulp van de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Kampenhout wat in lijn is met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Dankzij een warmtescan analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Kampenhout voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het helder de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Kampenhout. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen bieden jou een optimaal klimaat in huis en veel lagere gaskosten. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een optimaal binnenklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment