Woning isoleren Malderen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Malderen? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van een investering als de garage isoleren of radiatorfolie aanbrengen heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand vind je uiteenlopende informatie over isolatie Malderen. We staan stil bij thema’s als isolatie van de dakkapel en U-waarde. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-malderen-1840

 • Minder energielasten
 • Een optimaal leefklimaat
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Interessante energiebespaarlening
 • Beter energielabel

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLonderzeel
Postcode1840
Gasverbruik21.480 kWh
Stroomverbruik3440 kWh
Gemiddelde energierekening€166,90

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand achterhaal je de meest interessante methodes om je woning in Malderen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Malderen is financieel toegankelijk (rond de € 840 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €265 op jaarbasis (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten zijn ongeveer €1600 en het bespaart circa €215 op jaarbasis. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, EPS parels, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Malderen kost je zo’n €5000. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1150. Je energiekosten dalen flink, tot wel €800 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €12700. Daarmee bespaar je grofweg €840 per jaar. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder bestaan er nog een aantal interessante werkzaamheden. In het volgende overzicht beoordelen we de meest rendabele vormen.

 • Isoleren garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur-isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isolatie in Malderen (juli 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een duurzame gemeenschap? Isoleren van een huis in Malderen is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2075 m3. Dat komt neer op €825 per jaar. Hierna komen we met de kosten (bij benadering) op het moment dat je in zee gaat met een isolatiespecialist in Malderen. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5 procent spaarrente. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3850)
€735
(€4650)
€1010
(€8850)
Vloerisolatie€140
(€1050)
€260
(€2350)
€400
(€3450)
Spouwmuur€315
(€875)
€460
(€2450)
€900
(€3575)
HR++ glas€225
(€2800)
€305
(€3825)
€385
(€4600)
isolatie malderen 1840

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Malderen?

Waarom mijn woning in Malderen isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Essent of Comfort Energy, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een aangenaam klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Mede merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3525 en dat bespaart tot €300 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Daardoor analyseert u waar de zwakke plekken liggen en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Hierna ontdek je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Hubo, Dema, Handy Home, Mr. Bricolage, Big Mat, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Londerzeel

Door de ondersteuning van een speciale premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Londerzeel aan kan bieden.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minstens tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Zodra je jouw woning of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Londerzeel
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met een rente van 0% bedoeld voor de meest kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door gebruik te maken van ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Malderen wat past bij dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, oude muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Malderen voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Malderen. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een prettig wooncomfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van isoleren bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment