Woning isoleren Nieuwenrode

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Nieuwenrode? Degelijke isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Door middel van een aantal stappen zoals isolatie van de vloer of dakkapel isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op isolatiespecialisten.be check je nuttige informatie over isolatie Nieuwenrode. We staan stil bij vraagstukken over de buitengevel isoleren en condensvorming. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-nieuwenrode-1880

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Meer controle in de woning
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteKapelle-Op-Den-Bos
Postcode1880
Gasverbruik21.540 kWh
Stroomverbruik3470 kWh
Gemiddelde energierekening€167,83

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn doorgaans voldoende geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is dat een stuk minder. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be bekijk je de meest interessante onderdelen om jouw woning in Nieuwenrode te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Nieuwenrode kan erg voordelig (gemiddeld zo’n € 840 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €280 (jaarlijkst, prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) geeft de kou geen kans en je verbruikt minder energie. De kosten liggen rond €1625 en het rendement ligt op zo’n €220 op jaarbasis. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, chips, PUR schuim, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Vlaamse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Nieuwenrode kost zo’n €4650. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1100. Je energiekosten dalen flink, tot wel €800 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €12500. Daarmee bespaar je om en nabij €810 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

0zien we nog meer mogelijke opties. In het gedeelte hierna praten we over de meest interessante mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Nieuwenrode (juli 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en ook een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van jouw woning in Nieuwenrode is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2825 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1325 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatiespecialisten.be komen we met de gemiddelde kosten op het moment dat je in zee gaat met een isolatiespecialist in Nieuwenrode. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per maatregel vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3550)
€835
(€5350)
€1010
(€8950)
Vloerisolatie€160
(€1400)
€235
(€2000)
€325
(€3050)
Spouwmuur€335
(€1000)
€720
(€2725)
€835
(€3275)
HR++ glas€215
(€1950)
€280
(€3750)
€390
(€4425)
isolatie nieuwenrode 1880

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Nieuwenrode?

Waarom zou ik mijn huis in Nieuwenrode isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Essent en Antargaz, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3625, dat betekent een winst van 265 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Op die manier ontdekt u wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grote klussen zoals isoleren van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Hierna ontdek je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Big Mat, Dema, Mr. Bricolage, Hubo, Brico, Handy Home. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie rondom isolatiepremie in Kapelle-Op-Den-Bos

Dankzij de huidige premies wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De speciale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Kapelle-Op-Den-Bos meebetaalt.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Vanaf 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Kapelle-Op-Den-Bos
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren dankzij woningisolatie. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Door onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Nieuwenrode wat dan voldoet aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. D.m.v. een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Nieuwenrode voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Nieuwenrode. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen bieden jou een comfortabel leefklimaat en je verbruikt minder energie. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een gezond klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment