Woning isoleren Humbeek

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Humbeek? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij enkele acties als bijv. de vloer isoleren en kieren dichten kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Op isolatiespecialisten.be lees je belangrijke informatie over isolatie Humbeek. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals tochtstrips of tochtbanden en ventilatieroosters. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-humbeek-1851

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Minder tocht in huis
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Brandbeschermend
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteGrimbergen
Postcode1851
Gasverbruik21.500 kWh
Stroomverbruik3450 kWh
Gemiddelde energierekening€167,21

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn in de basis grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website tref je de meest interessante stappen om jouw woning in Humbeek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, en het biedt een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Humbeek is financieel toegankelijk beginnend bij € 780 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €285 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een significant lagere energierekening. De prijzen liggen rond €1650 en de winst ligt rond de €230 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Humbeek kost +/- €5650. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1040. Het voordeel loopt al gauw op tot €790 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €13000. Het voordeel is pakweg €880 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens kennen we nog enkele mogelijke mogelijkheden. In de volgende paragraaf praten we over de meest interessante mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isolatie: Altijd een warme schuur
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Humbeek (juli 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening en ook een energiebewuste toekomst? Isoleren van woning/huis in Humbeek is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2725 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1150 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal calculeren we de hoogte van de investering zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Humbeek. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3150)
€785
(€4750)
€1080
(€8400)
Vloerisolatie€155
(€1150)
€185
(€1700)
€385
(€3250)
Spouwmuur€395
(€800)
€570
(€2525)
€925
(€3525)
HR++ glas€205
(€1925)
€310
(€4000)
€435
(€5175)
isolatie humbeek 1851

Professionele Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Humbeek?

Waarom moet ook ik mijn huis in Humbeek isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Engie of Trevion, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een optimaal klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3475 en geeft een besparing van €285 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Hierdoor wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grote projecten zoals dak-, gevel of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Hierna komen we met een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Gamma, Dema, Brico, Big Mat, Hubo, Handy Home. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie rondom isolatiepremie in Grimbergen

Door een premie vanuit overheid of gemeente wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Heb ik recht op zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Grimbergen aanbiedt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minimaal 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huidige woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) krijg je ook nog eens een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Grimbergen
Het is evident: je kunt fors besparen met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een interessante lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die kan worden aangevraagd door de meest kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Met behulp van onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Humbeek wat matcht met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Door middel van een warmtescan zie je wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Humbeek voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Humbeek. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen leiden tot een comfortabel leefklimaat en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel leefklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment