Woning isoleren Kapelle-Op-Den-Bos

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Kapelle-Op-Den-Bos? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. een paar maatregelen als bijv. isolatie van binnenmuren of kieren dichten worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand lees je uiteenlopende informatie over isolatie Kapelle-Op-Den-Bos. Je kunt denken aan onderwerpen als isolerende raambekleding en soorten isolatiewaarden. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-kapelle-op-den-bos-1880

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Kies voor een beter milieu
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteKapelle-Op-Den-Bos
Postcode1880
Gasverbruik20.740 kWh
Stroomverbruik3370 kWh
Gemiddelde energierekening€162,24

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dat geval verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn veelal prima geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje bekijk je de meest toegepaste werkzaamheden om een woning in Kapelle-Op-Den-Bos te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, en het biedt een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Kapelle-Op-Den-Bos kan zeer goedkoop beginnend bij € 820 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €235 (jaarlijkst, kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte in huis en bespaart veel energie. De prijzen zijn gemiddeld €1900 en het bespaart circa €245 per jaar. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, PUR schuim, isolatiechape, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Kapelle-Op-Den-Bos kost zo’n €4600. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1200. Het rendement is al snel €710 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12300. Daarmee bespaar je plusminus €920 per jaar. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens bestaan er allerlei mogelijke opties. Hierna bediscussiëren we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Kapelle-Op-Den-Bos (mei 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening en tegelijkertijd een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van jouw huis in Kapelle-Op-Den-Bos is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2825 m3. Dat komt neer op €1175 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal tref je de totale prijs wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Kapelle-Op-Den-Bos. Ben jij zelf een handige klusser? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 9 jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3500)
€745
(€4750)
€910
(€8850)
Vloerisolatie€155
(€1150)
€185
(€2500)
€330
(€3300)
Spouwmuur€225
(€1075)
€660
(€2025)
€790
(€3275)
HR++ glas€235
(€2575)
€270
(€3600)
€440
(€5050)
isolatie kapelle-op-den-bos 1880

Interessante Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Delta
 • Siniat
 • HPX
 • Blauwplaat

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Kapelle-Op-Den-Bos?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Kapelle-Op-Den-Bos isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Engie en Comfort Energy, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een comfortabel wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Verder geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3725, dat betekent een winst van 330 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Op die manier achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Grootse onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Hieronder ontdek je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Dema, Gamma, Handy Home, Brico, Big Mat, Hubo. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Alles over de huidige isolatiepremie in Kapelle-Op-Den-Bos

Door een premie vanuit overheid of gemeente wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Deze welbekende energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Kapelle-Op-Den-Bos aan kan bieden.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Als er sprake is van tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Kapelle-Op-Den-Bos
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag door je huis te isoleren. Maar, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) in het leven geroepen voor mensen met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Kapelle-Op-Den-Bos wat schikt naar jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Dankzij een warmtescan ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Kapelle-Op-Den-Bos voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Kapelle-Op-Den-Bos. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen bieden jou een optimaal wooncomfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is cruciaal een gezond klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment