Woning isoleren Strombeek-Bever

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Strombeek-Bever? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld tussenwanden isoleren en dakkapel isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Hieronder vind je waardevolle informatie over isolatie Strombeek-Bever. Denk aan items als de schuur isoleren en schijntocht. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-strombeek-bever-1853

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Een gezond wooncomfort
 • Draag bij aan een milieu
 • Ook geluidswerend
 • Toekomstbestendig

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteGrimbergen
Postcode1853
Gasverbruik21.520 kWh
Stroomverbruik3460 kWh
Gemiddelde energierekening€167,52

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn veelal uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina check jij de aantrekkelijkste werkzaamheden om je woning in Strombeek-Bever te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis verliest niet onnodig warmte met als gevolg een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Strombeek-Bever is financieel toegankelijk (vanaf ongeveer € 950 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €295 op jaarbasis (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en flink lagere energiekosten. De kosten zijn ongeveer €1600 en de besparing loopt op tot €260 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, chips, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel daken van Vlaamse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Strombeek-Bever kost om en nabij de €4500. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1040. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €860 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €13500. Dit levert op grofweg €750 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Ook noemen we verscheidene vaak toegepaste uitvoeringen. Hieronder praten we over de meest interessante vormen.

 • Garage isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Strombeek-Bever (april 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten of wellicht een duurzame samenleving? Isoleren van een woning in Strombeek-Bever is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2250 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1375 op jaarbasis. Hieronder kijken we naar de totale prijs wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Strombeek-Bever. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
De woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is overeenkomstig met een royale 4% spaarrekening. Dakisolatie heb je terugverdiend in negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per doel tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3900)
€805
(€6600)
€980
(€8150)
Vloerisolatie€145
(€1450)
€260
(€2350)
€380
(€3300)
Spouwmuur€315
(€1600)
€660
(€2050)
€845
(€3250)
HR++ glas€250
(€2300)
€335
(€3650)
€405
(€4600)
isolatie strombeek-bever 1853

Bekende Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Strombeek-Bever?

Waarom juist nu mijn huis in Strombeek-Bever isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energieleverancier als Watz en Wase Wind, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een prettig binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Tevens is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3450, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €245 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Dan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Grote investeringen zoals vloer-, gevel of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, kopen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Op deze website vind je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Hubo, Mr. Bricolage, Big Mat, Dema, Gamma, Brico. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: een dure oplossing

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Grimbergen

Dankzij de premies van de gemeente wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een enkele netwerkbeheerder biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Grimbergen aan kan bieden.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minstens 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) krijg je ook nog eens een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Grimbergen
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met gevel-, vloer of dakisolatie. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een interessante lening van max. €15.000 met een rente van 0% opgezet voor de kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Strombeek-Bever wat in lijn is met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Geholpen door een warmtescan achterhaal je waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Strombeek-Bever voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Strombeek-Bever. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties resulteren gegarandeerd in een prettig wooncomfort en bespaart veel energie. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel klimaat in huis. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment