Woning isoleren Brussegem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Brussegem? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van een aantal stappen als de gevel isoleren en radiatorfolie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Hierna tref je nuttige informatie over isolatie Brussegem. Je kunt denken aan thema’s als muren isoleren en Pur Isolatieplaten. Direct aan de slag? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-brussegem-1785

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Controle over de temperatuur
 • Goed bezig voor het milieu
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteMerchtem
Postcode1785
Gasverbruik21.390 kWh
Stroomverbruik3395 kWh
Gemiddelde energierekening€165,51

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn vaak degelijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina tref jij de interessantste toepassingen om jouw woning in Brussegem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je huis verliest niet onnodig warmte en faciliteert een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Brussegem is betaalbaar (ongeveer € 760 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €240 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten zijn gemiddeld €1625 en de besparing loopt op tot €280 per jaar. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, vloerisolatieplaten, isolatiechape, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Brussegem kost ongeveer €5000. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1080. Het voordeel loopt al gauw op tot €870 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €11400. Het rendement is ong. €990 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens noemen we meerdere alternatieve oplossingen. Hieronder beoordelen we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Altijd een warme garage
 • Isoleren van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isolatie: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel-isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte-isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isolatie in Brussegem (mei 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten of een energiezuinige maatschappij? Isoleren van een huis in Brussegem kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2775 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1450 op jaarbasis. Onderstaand vind je de uiteindelijke kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Brussegem. Ben jij zelf een handige klusser? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per maatregel vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3300)
€605
(€5350)
€1030
(€9850)
Vloerisolatie€155
(€1100)
€275
(€2000)
€375
(€2700)
Spouwmuur€190
(€925)
€520
(€2725)
€910
(€3625)
HR++ glas€190
(€2125)
€305
(€3450)
€405
(€4600)
isolatie brussegem 1785

Erkende Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Brussegem?

Waarom juist nu mijn huis in Brussegem isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energieleverancier als Essent of Antargaz, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een optimaal wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3650, waarbij u een besparing realiseert van €290 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Daardoor kom je erachter waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige activiteiten als isolatie van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Hierna lees je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij grotere bouwmarkten als Hubo, Dema, Brico, Handy Home, Gamma, Mr. Bricolage. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Informatie rondom isolatiepremie in Merchtem

Door de premies die de gemeente verstrekt wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een aantal netbeheerders in België komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en check wat de gemeente Merchtem in dit verhaal kan kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minimaal 10 woningen in dezelfde straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) heb je ook recht op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Merchtem
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Via onderstaande tips kom je met een isolatieplan Brussegem wat dan voldoet aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door een warmtescan ontdekt u wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Brussegem voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Brussegem. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen bieden jou een fijn en comfortabel binnenklimaat en een fors lagere energierekening. De volgorde van isoleren bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een gezond leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment