Woning isoleren Perk

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Perk? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie van buitenmuren of naden en kieren dichten worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal tref je nuttige informatie over isolatie Perk. Je kunt denken aan belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de binnengevel en R-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-perk-1820

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Minder tocht in huis
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Minder ongedierte
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteSteenokkerzeel
Postcode1820
Gasverbruik21.460 kWh
Stroomverbruik3430 kWh
Gemiddelde energierekening€166,59

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de volgende paragraaf zie je de aantrekkelijkste acties om je woning in Perk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis verliest niet onnodig warmte en het biedt een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Perk is goedkoop (vanaf plusminus € 900 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €225 per 12 maanden (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) geeft de kou geen kans en verlaagt het energiegebruik. De onkosten zijn gemiddeld €1750 en het rendement ligt op zo’n €260 p/jaar. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiechape, isolatiematrassen, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Perk kost je zo’n €5600. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1110. De potentiële besparing ligt op €800 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11800. Hiermee bespaar je ongeveer €810, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we meerdere vaak toegepaste opties. In het volgende overzicht praten we over de meest populaire alternatieven.

 • Garage-isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Perk (april 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Perk is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2975 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €825 (jaarlijks). Op deze website komen we met de hoogte van de investering zodra dit overlaat aan een isolatiespecialist in Perk. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per soort tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3750)
€675
(€7150)
€1150
(€8950)
Vloerisolatie€125
(€1050)
€245
(€1950)
€400
(€2900)
Spouwmuur€370
(€1575)
€560
(€2775)
€905
(€3050)
HR++ glas€205
(€2200)
€325
(€4175)
€395
(€4650)
isolatie perk 1820

Interessante Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Perk?

Waarom zou ik mijn woning in Perk isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Eneco of Elegant, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een comfortabel klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3725 en dat levert gemiddeld op €210, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Dan check je wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Grootse klussen als isolatie van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Hieronder tref je een handig overzicht van veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Gamma, Big Mat, Hubo, Dema, Mr. Bricolage, Handy Home. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie rondom isolatiepremie in Steenokkerzeel

Met hulp van de geldende premie worden investeringen in de woning zeker leuker. Heb ik recht op subsidie? De royale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een enkele netwerkbeheerder biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Steenokkerzeel voor jou kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Met de hele straat isoleren? In het geval van ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Steenokkerzeel
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van gevel, vloer of dak. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) speciaal opgezet voor mensen met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Op basis van het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Perk wat in lijn is met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is enkel glas, verouderde muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Perk voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten is significant beter dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Perk. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Standaard begint men met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties dragen bij aan een optimaal binnenklimaat en structureel lagere energielasten. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal binnenklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment