Woning isoleren Varendonk

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Varendonk? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een isolatiemaatregel als bijv. triple glas en deuren isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Op isolatiespecialisten.be vind je uitgebreide informatie over isolatie Varendonk. We bespreken items als isolatie van schuine dak en steenwol Isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-varendonk-2431

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Groene investering
 • Rust en comfort in huis
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieAntwerpen
GemeenteLaakdal
Postcode2431
Gasverbruik23.110 kWh
Stroomverbruik3355 kWh
Gemiddelde energierekening€171,78

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal solide geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand achterhaal je de interessantste acties om jouw woning in Varendonk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Varendonk is interessant (vanaf ongeveer € 930 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €255 per 12 maanden (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en verlaagt het energiegebruik. De kosten variëren rond €1600 en de winst ligt rond de €245 p/jaar. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, chips, isolatiechape, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Varendonk kost plusminus €5400. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1210. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €710 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €11500. Je profiteert van grofweg €870 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder kennen we meerdere alternatieve vormen. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren van schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder isolatie: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Varendonk (mei 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een groenere gemeenschap? Isoleren van een woning in Varendonk kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2075 m3. Dat komt neer op €1175 per jaar. Hierna bekijk je de verwachte kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Varendonk. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement komt overeen met 4 procent rente. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per maatregel tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€4000)
€865
(€6800)
€1200
(€9700)
Vloerisolatie€115
(€1100)
€210
(€2150)
€365
(€2850)
Spouwmuur€290
(€975)
€630
(€2125)
€920
(€3075)
HR++ glas€245
(€2900)
€265
(€3825)
€375
(€4950)
isolatie varendonk 2431

Bekende Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Varendonk?

Waarom zou ik mijn huis in Varendonk isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een maatschappij zoals Luminus of Trevion, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een aangenaam klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3700 en dat levert gemiddeld op €250 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Vandaar analyseer je waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitgebreide investeringen als isolatie van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Hierna tref je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Te koop bij erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Gamma, Big Mat, Dema, Hubo, Brico. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie over isolatiepremie in Laakdal

Mede door de geldende premie wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Zo’n energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius 0
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Laakdal kan betekenen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Vanaf tien huizen in dezelfde straat / gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw bestaande huis op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Laakdal
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met vloer-, gevel of dakisolatie. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met 0% rente speciaal voor kwetsbare woningeigenaren. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Via de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Varendonk wat past bij dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Op basis van een warmtescan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Varendonk voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Varendonk. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen bieden sowieso een prettig binnenklimaat en een veel lagere energierekening. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment