Woning isoleren Eindhout

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Eindhout? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van een investering als isolatie binnenkant gevel en tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Hierna lees je diverse informatie over isolatie Eindhout. We bespreken zaken als isolatie van de spouwmuur en steenwol. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-eindhout-2430

 • Veel geld besparen
 • Aangenamer wonen
 • Minder vervuiling
 • Buitengeluid absorberen
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieAntwerpen
GemeenteLaakdal
Postcode2430
Gasverbruik23.090 kWh
Stroomverbruik3345 kWh
Gemiddelde energierekening€171,47

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard correct geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be achterhaal je de aantrekkelijkste methodes om je woning in Eindhout te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Eindhout kan zeer goedkoop (plusminus € 880 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €290 (jaarlijkst, kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven liggen rond €1950 en je profiteert van een besparing tot wel €285 p/jaar. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, vloerisolatieplaten, chips, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Eindhout kost ongeveer €4700. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1220. De besparing loopt op tot €750, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De investering is ongeveer €13500. Dit levert op grofweg €890, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast zien we nog meer interessante vormen. In het volgende overzicht beschrijven we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Eindhout (mei 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota of bijdragen aan een energiebewuste toekomst? Isoleren van een huis in Eindhout is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2600 m3. Dat komt neer op €1150 per jaar. Hierna calculeren we de totale prijs wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Eindhout. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3150)
€775
(€6350)
€1100
(€8200)
Vloerisolatie€155
(€1350)
€240
(€2450)
€345
(€3350)
Spouwmuur€255
(€1175)
€500
(€2525)
€850
(€3550)
HR++ glas€200
(€2000)
€330
(€3975)
€370
(€4725)
isolatie eindhout 2430

Plaatsen in de buurt:

Bekende Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Eindhout?

Wat is het voordeel van mijn woning in Eindhout isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Mega of Comfort Energy, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een aangenaam binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3650, dat betekent een winst van 345, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Dan ziet u waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Diepgaande investeringen zoals isolatie van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie gebruiken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Op deze website vind je praktische info over veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Mr. Bricolage, Brico, Handy Home, Gamma, Hubo, Big Mat. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie rondom isolatiepremie in Laakdal

Met hulp van een speciale premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Laakdal voor jou kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minstens tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Laakdal
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% die er speciaal is voor kwetsbare woningeigenaren. Andere opties zijn speciale groene leningen als Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Aan de hand van tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Eindhout wat strookt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Eindhout voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Eindhout. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties hebben als resultaat een warm en comfortabel huis en bespaart veel energie. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal de gezondheid. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment