Woning isoleren Meldert

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Meldert? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels een aantal stappen als bijv. spouwmuurisolatie en radiatorfolie plaatsen kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina komen we met waardevolle informatie over isolatie Meldert. We bespreken zaken als tochtprofielen en energie besparen tips. Direct aan de slag? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-meldert-3560

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Een gezond wooncomfort
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieLimburg
GemeenteLummen
Postcode3560
Gasverbruik23.740 kWh
Stroomverbruik3370 kWh
Gemiddelde energierekening€174,74

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna achterhaal jij de populairste stappen om je woning in Meldert te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Meldert is goed te betalen beginnend bij € 750 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €295 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten zijn zo’n €1675 en je bespaart al snel €235 op jaarbasis. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, vloerisolatieplaten, chips, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Meldert kost om en nabij de €4650. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €990. Je energiekosten dalen flink, tot wel €770, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12200. Daarmee bespaar je ong. €980, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook onderscheiden we meerdere mogelijke vormen. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Meldert (juli 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en tegelijk een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van een woning in Meldert kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 betekent wel een aardgas besparing van 2875 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1175 p/jaar. Op deze pagina komen we met de totale kosten als je het laat doen door een isolatiespecialist in Meldert. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per type zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3400)
€665
(€7250)
€1030
(€8100)
Vloerisolatie€155
(€1100)
€235
(€2550)
€355
(€2800)
Spouwmuur€185
(€1025)
€430
(€2050)
€795
(€3500)
HR++ glas€235
(€1925)
€265
(€4275)
€425
(€4950)
isolatie meldert 3560

Gangbare Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Meldert?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Meldert isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Eneco of Elegant, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een gezond wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3575 en dat bespaart tot €255 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Vandaar check je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitgebreide acties zoals isoleren van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie plakken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Op deze website check je kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Gamma, Hubo, Dema, Brico, Big Mat, Mr. Bricolage. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie over isolatiepremie in Lummen

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog leuker. Heb ik recht op subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Lummen aanbiedt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Als er sprake is van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Lummen
Het is simpel: de stookkosten gaat flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met een rente van 0% die er speciaal is voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Met behulp van ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Meldert wat strookt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Met een warmtescan kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Meldert voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Meldert. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een aangename leefomgeving en structureel lagere energielasten. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal binnenklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment