Woning isoleren Mechelen-Aan-De-Maas

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Mechelen-Aan-De-Maas? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij enkele acties zoals isolatie van buitenmuren of schuimstrips heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Hierna komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Mechelen-Aan-De-Maas. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals tochtstrips of tochtbanden en lambda waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-mechelen-aan-de-maas-3630

 • Structureel lagere energiekosten
 • Minder last van vocht
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Kan snel aangebracht worden
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieLimburg
GemeenteMaasmechelen
Postcode3630
Gasverbruik23.840 kWh
Stroomverbruik3420 kWh
Gemiddelde energierekening€176,28

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Verderop ontdek je de aantrekkelijkste werkzaamheden om jullie woning in Mechelen-Aan-De-Maas te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Mechelen-Aan-De-Maas is aantrekkelijk (al vanaf € 850 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €265 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en flink lagere energiekosten. De tarieven liggen rond €1650 en de winst ligt rond de €260 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, PUR schuim, isolatiematrassen, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Mechelen-Aan-De-Maas kost ongeveer €5200. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €980. De potentiële besparing ligt op €860 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €13500. Het voordeel is ong. €850 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder noemen we verschillende alternatieve alternatieven. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de meest interessante uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Mechelen-Aan-De-Maas (juli 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en tegelijk een duurzame gemeenschap? Isoleren van een huis in Mechelen-Aan-De-Maas is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2625 m3. De besparing komt neer op €1025 per jaar. Hierna berekenen we de kosten (bij benadering) zodra dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Mechelen-Aan-De-Maas. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3250)
€625
(€7300)
€930
(€8900)
Vloerisolatie€150
(€1150)
€185
(€2150)
€315
(€2850)
Spouwmuur€285
(€1450)
€420
(€2700)
€920
(€3350)
HR++ glas€230
(€2425)
€300
(€3800)
€400
(€4700)
isolatie mechelen-aan-de-maas 3630

Erkende Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Mechelen-Aan-De-Maas?

Waarom juist nu mijn huis in Mechelen-Aan-De-Maas isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energieleverancier als Engie en Lampiris, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een gezond klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Ook zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3400, dat betekent een winst van 240 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Daardoor komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Diepgaande investeringen zoals isolatie van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie integreren en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Op deze pagina komen we met praktische info over de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Dema, Big Mat, Gamma, Hubo, Handy Home, Brico. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Aanvragen van isolatiepremie in Maasmechelen

Door te profiteren van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt woningisolatie nog verleidelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Maasmechelen voor jou kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Bij minimaal tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huis / appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Maasmechelen
Het is simpel: de energierekening kan flink omlaag met vloer-, gevel of dakisolatie. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal voor mensen met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? D.m.v. de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Mechelen-Aan-De-Maas wat schikt naar jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Met een warmtescan achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Mechelen-Aan-De-Maas voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Mechelen-Aan-De-Maas. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen leiden tot een comfortabel binnenklimaat en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een comfortabel binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment