Woning isoleren Rekem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Rekem? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van een isolatiemaatregel als dakisolatie en isolerende deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal komen we met uitgebreide informatie over isolatie Rekem. Bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals isolerende deuren en purschuim. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-rekem-3621

 • Investering snel terugverdiend
 • Een gezond klimaat in huis
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Ook geluidswerend
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieLimburg
GemeenteLanaken
Postcode3621
Gasverbruik23.810 kWh
Stroomverbruik3405 kWh
Gemiddelde energierekening€175,82

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal correct geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina tref je de meest toegepaste onderdelen om jullie woning in Rekem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Rekem is goed te betalen (rond de € 820 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €240 op jaarbasis (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en veel minder stookkosten. De tarieven zijn zo’n €1950 en de winst ligt rond de €200 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Vlaamse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Rekem kost ongeveer €5250. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1020. De potentiële besparing ligt op €730 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11700. Dit levert op pakweg €930, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0kennen we meerdere alternatieve werkzaamheden. Hieronder bespreken we de meest interessante mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie schuur: Een schuur om van te genieten
 • Zolder-isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Rekem (april 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en natuurlijk een bewuste samenleving? Isoleren van jouw woning in Rekem is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2500 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1175 p/jaar. Hieronder ontdek je de totale prijs in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Rekem. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5 procent rente. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per optie tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3800)
€715
(€5150)
€980
(€8950)
Vloerisolatie€145
(€1250)
€205
(€2250)
€375
(€2800)
Spouwmuur€310
(€1075)
€470
(€2450)
€835
(€3425)
HR++ glas€200
(€2250)
€305
(€3375)
€425
(€4525)
isolatie rekem 3621

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Rekem?

Waarom zou ik mijn huis in Rekem isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een maatschappij als Watz en Trevion, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3275, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €295 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Zo ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande klussen als isolatie van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Hierna vind je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Handy Home, Gamma, Big Mat, Hubo, Dema, Brico. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: geen opname van vocht

Aanvragen van isolatiepremie in Lanaken

Door de ondersteuning van de huidige premies wordt het investeren in je huis nog leuker. Heb ik recht op subsidie? De royale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en check wat de gemeente Lanaken op dit vlak doet.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Collectief isoleren? Bij een minimum van tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), heb je ook recht op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Lanaken
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die er speciaal is voor de kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Door gebruik te maken van ons stappenplan kom je met een isolatieplan Rekem wat overeenstemt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Aan de hand van een warmtescan ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is dubbel glas, oude muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Rekem voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Rekem. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen bieden sowieso een gezonde leefomgeving en veel minder stookkosten. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een optimaal leefklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment