Woning isoleren Opgrimbie

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Opgrimbie? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een aantal stappen zoals isolatie van de buitengevel en isolerende kozijnen worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Opgrimbie. Dit kan gaan om belangrijke onderwerpen zoals spouwmuren isoleren en thermische bruggen. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-opgrimbie-3630

 • Minder energiekosten
 • Een aangename leefomgeving
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieLimburg
GemeenteMaasmechelen
Postcode3630
Gasverbruik23.860 kWh
Stroomverbruik3430 kWh
Gemiddelde energierekening€176,59

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn uitstekend geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand achterhaal je de meest rendabele stappen om een woning in Opgrimbie te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Opgrimbie kan zeer goedkoop (om en nabij de € 730 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €185 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel lagere gaskosten. De kosten zijn ongeveer €1625 en het rendement ligt op zo’n €220 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, PUR schuim, EPS parels, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Opgrimbie kost je zo’n €5000. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1190. Het voordeel loopt al gauw op tot €680 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €12600. Daarmee bespaar je circa €850 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0zien we allerlei rendabele mogelijkheden. Hieronder vermelden we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isolatie schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Opgrimbie (mei 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota en uiteraard een bewuste wereld? Isoleren van een huis in Opgrimbie is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2500 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1350 per jaar. Hieronder bekijk je de totale prijs wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Opgrimbie. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het geschatte rendement komt overeen met 4 procent rente. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per soort tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4150)
€875
(€4500)
€1120
(€9350)
Vloerisolatie€150
(€1350)
€225
(€1850)
€315
(€3600)
Spouwmuur€375
(€1650)
€550
(€2500)
€950
(€3625)
HR++ glas€230
(€2300)
€280
(€3575)
€365
(€5350)
isolatie opgrimbie 3630

Erkende Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Opgrimbie?

Wat is het voordeel van mijn woning in Opgrimbie isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Watz en Elegant, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3300, waarbij u een besparing realiseert van €215 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Op die manier wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Diepgaande acties als isoleren van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. In de box hieronder bekijk je meer info over veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Brico, Mr. Bricolage, Dema, Hubo, Gamma, Handy Home. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie over isolatiepremie in Maasmechelen

Door gebruik te maken van de premies die de gemeente verstrekt wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Heb ik recht op zo’n subsidie? De energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius 0
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Maasmechelen in dit verhaal kan kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij ten minste 10 woningen heb je recht op de burenpremie.
 • Indien je jouw bestaande huis op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Maasmechelen
Het is duidelijk: je kunt fors besparen door het isoleren van je woning. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Dankzij het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Opgrimbie wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Op basis van een warmtescan analyseer je wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om geen HR++ glas, oude muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Opgrimbie voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Opgrimbie. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze stappen hebben als resultaat een comfortabel binnenklimaat en structureel lagere energielasten. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een comfortabel klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment