Woning isoleren Boorsem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Boorsem? Grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Via haalbare maatregelen als de kruipruimte isoleren of isolatie van verwarmingsbuizen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder komen we met belangrijke informatie over isolatie Boorsem. We bespreken items als de spouw isoleren en condensvorming. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-boorsem-3631

 • Een fors lagere energierekening
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Minder vervuiling
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieLimburg
GemeenteMaasmechelen
Postcode3631
Gasverbruik23.880 kWh
Stroomverbruik3440 kWh
Gemiddelde energierekening€176,90

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn meestal voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Bijgaand achterhaal je de meest rendabele manieren om jullie woning in Boorsem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je huis verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Boorsem is voordeling (gemiddeld zo’n € 910 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €280 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven liggen rond €1900 en de potentiële besparing ligt op €235, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiechape, chips, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Vlaamse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Boorsem kost plusminus €4650. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €970. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €890 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11100. Het voordeel is circa €820 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we nog een aantal populaire werkzaamheden. In het volgende overzicht beoordelen we de meest interessante oplossingen.

 • Isolatie van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isolatie: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Boorsem (april 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en een duurzame toekomst? Isoleren van woning/huis in Boorsem is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2150 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1000 op jaarbasis. Hieronder bekijk je de hoogte van de investering als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Boorsem. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de prijzen veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per optie tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3300)
€635
(€6350)
€1230
(€8100)
Vloerisolatie€160
(€1100)
€205
(€2400)
€305
(€2700)
Spouwmuur€400
(€1250)
€710
(€2550)
€800
(€3025)
HR++ glas€215
(€2225)
€290
(€3150)
€375
(€5175)
isolatie boorsem 3631

Actuele Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Boorsem?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Boorsem isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Engie en Lampiris, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een comfortabele leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Verder biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3200 en besparen tot €240, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Daardoor ontdek je waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Grootse maatregelen zoals isoleren van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. In de box hieronder lees je praktische info over de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Gamma, Big Mat, Hubo, Mr. Bricolage, Dema, Handy Home. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie over isolatiepremie in Maasmechelen

Door gebruik te maken van de geldende premie wordt het investeren in je huis nog interessanter. Heb ik recht op zo’n subsidie? De speciale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Maasmechelen in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minstens tien huizen in dezelfde straat / gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je een beroep doen opeen forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Maasmechelen
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) die er speciaal is voor kwetsbare woningeigenaren. Andere opties zijn speciale groene leningen als Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door gebruik te maken van onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Boorsem wat past bij jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door een warmtescan analyseer je hoeveel warmte de woning verliest. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Boorsem voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Boorsem. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties leiden tot een prettig binnenklimaat en een significant lagere energierekening. De planning wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een aangenaam binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment