Woning isoleren Molenbeersel

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Molenbeersel? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Middels enkele acties als bijv. het dak isoleren en isolatie van de dakkapel worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Molenbeersel. We zoomen in op topics als je spouwmuur isoleren en soorten isolatiewaarden. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-molenbeersel-3640

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Minder problemen met vocht
 • Milieubewuste keuze
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Veel lokale specialisten

ProvincieLimburg
GemeenteKinrooi
Postcode3640
Gasverbruik23.910 kWh
Stroomverbruik3455 kWh
Gemiddelde energierekening€177,36

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn doorgaans prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatiespecialisten.be ontdek jij de meest toegepaste onderdelen om jullie woning in Molenbeersel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte beter vast, en faciliteert een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Molenbeersel is aantrekkelijk (vanaf € 740 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €285 per jaar (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) geeft de kou geen kans en dat levert een enorme energiebesparing op. De prijzen variëren rond €1750 en de winst ligt rond de €265 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Molenbeersel kost gemiddeld €4950. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1120. De potentiële besparing ligt op €850, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11200. Het voordeel is om en nabij €930 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande zijn er nog meer mogelijke uitvoeringen. Hieronder vermelden we de interessantste alternatieven.

 • Isoleren garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isolatie: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isolatie: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Molenbeersel (april 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten of een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Molenbeersel is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2400 m3. Dat is dus al gauw €1400 op jaarbasis. Op isolatiespecialisten.be komen we met de totale kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Molenbeersel. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven veel betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 6% rente. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3250)
€665
(€5250)
€1230
(€8700)
Vloerisolatie€145
(€1050)
€270
(€1550)
€390
(€3300)
Spouwmuur€310
(€1300)
€440
(€2225)
€835
(€3375)
HR++ glas€220
(€2100)
€270
(€3900)
€440
(€4675)
isolatie molenbeersel 3640

Gangbare Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Molenbeersel?

Waarom zou ik mijn woning in Molenbeersel isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Engie en Comfort Energy, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een comfortabel binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3575 en geeft een besparing van €255 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Hierdoor check je hoeveel warmte de woning verliest en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Uitgebreide acties als isolatie van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, bestellen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Op isolatiespecialisten.be vind je praktische info over het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Hubo, Brico, Big Mat, Mr. Bricolage, Gamma, Handy Home. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie rondom isolatiepremie in Kinrooi

Door een speciale premie wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een aantal netbeheerders in België biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en check wat de gemeente Kinrooi kan betekenen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij ten minste 10 huizen in een straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Indien je jouw huis / appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Kinrooi
Het is simpel: je kunt flink bezuinigen met isoleren van vloer, dak of gevel. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met een rente van 0% bedoeld voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Dankzij ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Molenbeersel wat schikt naar jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Op basis van een warmtescan analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere geen HR++ glas, traditionele muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Molenbeersel voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Molenbeersel. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen leiden tot een comfortabel wooncomfort en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een gezond leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment