Woning isoleren Meeswijk

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Meeswijk? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. enkele acties zoals bijvoorbeeld het dak isoleren en radiatorfolie plaatsen heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Op isolatiespecialisten.be vind je uitgebreide informatie over isolatie Meeswijk. We zoomen in op onderwerpen als radiatorfolie en condensvorming. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-meeswijk-3630

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Een prettig binnenklimaat
 • Een verantwoorde keuze
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieLimburg
GemeenteMaasmechelen
Postcode3630
Gasverbruik23.850 kWh
Stroomverbruik3425 kWh
Gemiddelde energierekening€176,44

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn vaak behoorlijk geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de volgende paragraaf tref je de meest toegepaste methodes om een woning in Meeswijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een woning houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Meeswijk is goed te betalen (al vanaf +/- € 960 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €190 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten variëren rond €1800 en het bespaart flink geld, tot wel €255 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als steenwol, glaswol, folie, dekens. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Meeswijk kost plusminus €4950. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1180. De potentiële besparing ligt op €740 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11400. Dit levert op zo’n €960, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0kennen we nog een aantal rendabele opties. In het volgende overzicht bespreken we de meest interessante oplossingen.

 • Isoleren garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder-isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Meeswijk (mei 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten en uiteraard een groenere wereld? Isoleren van woning/huis in Meeswijk is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2925 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1400 per 12 maanden. Op deze website vind je de totale prijs als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Meeswijk. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 6 procent rente. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per actie tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4250)
€815
(€7300)
€1220
(€8800)
Vloerisolatie€125
(€1200)
€205
(€1850)
€375
(€2750)
Spouwmuur€395
(€1350)
€610
(€2400)
€945
(€3425)
HR++ glas€190
(€2725)
€335
(€3200)
€410
(€4975)
isolatie meeswijk 3630

Plaatsen in de omgeving:

Professionele Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Meeswijk?

Wat is het voordeel van mijn woning in Meeswijk isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een maatschappij als Eneco of Antargaz, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een gezond leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3325, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €320, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Op die manier check je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Omvangrijke klussen als isolatie van vloer, gevel of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Onderstaand komen we met praktische info over de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Mr. Bricolage, Brico, Big Mat, Hubo, Dema, Handy Home. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie over isolatiepremie in Maasmechelen

Door de ondersteuning van een speciale premie wordt een huis isoleren leuker. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Maasmechelen op dit vlak doet.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op 3 verschillende plekken isoleert krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Maasmechelen
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten dankzij woningisolatie. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 zonder rente (0%) die kan worden aangevraagd door de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Meeswijk wat overeenstemt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Aan de hand van een warmtescan analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, oude muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Meeswijk voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Meeswijk. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen leiden tot een aangenaam en prettig klimaat en bespaart veel energie. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een comfortabel klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment