Woning isoleren Eisden

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Eisden? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van de schuur en isolerende raambekleding gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website lees je waardevolle informatie over isolatie Eisden. We gaan aan de slag met items als isolerende raamfolie en thermische bruggen. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-eisden-3630

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Een verantwoorde warme woning
 • Een warmere én stillere woning
 • Erkende uitvoerders

ProvincieLimburg
GemeenteMaasmechelen
Postcode3630
Gasverbruik23.820 kWh
Stroomverbruik3410 kWh
Gemiddelde energierekening€175,98

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn veelal behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be achterhaal je de populairste onderdelen om je woning in Eisden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte beter vast, met als gevolg een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Eisden is interessant (al vanaf +/- € 800 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €235 per jaar (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel minder stookkosten. De prijzen fluctueren rond de €1700 en de potentiële besparing ligt op €195 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Eisden kost gemiddeld €4500. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1020. De potentiële besparing ligt op €860, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €13000. Je profiteert van ongeveer €860 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

0zijn er verscheidene interessante opties. Hierna praten we over de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isolatie: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Eisden (juli 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota en natuurlijk een energiezuinige maatschappij? Isoleren van jouw woning in Eisden is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2200 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €875 per jaar. Op deze pagina ontdek je de totale prijs op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Eisden. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3800)
€855
(€5500)
€940
(€9650)
Vloerisolatie€155
(€1500)
€230
(€1750)
€345
(€3350)
Spouwmuur€325
(€800)
€560
(€2225)
€905
(€3025)
HR++ glas€210
(€2150)
€310
(€3225)
€420
(€4550)
isolatie eisden 3630

Actuele Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Eisden?

Waarom zou ik mijn huis in Eisden isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Essent of Elegant, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een prettig wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Mede neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3225 en geeft een besparing van €325 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Zo kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct een woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide werkzaamheden als isolatie van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie integreren en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Onderstaand lees je meer info over het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Brico, Hubo, Mr. Bricolage, Gamma, Handy Home, Big Mat. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Maasmechelen

Via de geldende premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en check wat de gemeente Maasmechelen aanbiedt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij ten minste 10 woningen kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Zodra je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende plekken isoleert kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Maasmechelen
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een rentepercentage van 0% bedoeld voor kwetsbare woningeigenaren. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Geholpen door de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Eisden wat aansluit op jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Op basis van een warmtescan check je waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Eisden voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Eisden. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een prettig klimaat in huis en een fors lagere energierekening. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel klimaat in huis. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment