Woning isoleren Uikhoven

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Uikhoven? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een paar maatregelen als isolatie van de zolder of schuimstrips heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Op deze website bekijk je handige informatie over isolatie Uikhoven. Bijvoorbeeld vraagstukken over de buitengevel isoleren en warmtelekken. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-uikhoven-3631

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Einde van vochtproblemen
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Tevens geluidsisolatie
 • Beter energielabel

ProvincieLimburg
GemeenteMaasmechelen
Postcode3631
Gasverbruik23.890 kWh
Stroomverbruik3445 kWh
Gemiddelde energierekening€177,05

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Hierna zie je de meest interessante toepassingen om een woning in Uikhoven te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Uikhoven is betaalbaar (plusminus € 920 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €265 per jaar (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en bespaart veel energie. De prijzen bedragen zo’n €1975 en de besparing loopt op tot €210 per jaar. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn icynene, folie, glaswol, steenwol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Uikhoven kost ongeveer €4500. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €990. Het rendement is al snel €850 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €11200. Dit levert op plusminus €850, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Ook zien we meerdere populaire vormen. In de volgende paragraaf behandelen we de meest populaire vormen.

 • Garage-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder-isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isolatie: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Uikhoven (april 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten of een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van jouw woning in Uikhoven is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2850 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €900 (jaarlijks). Op deze pagina ontdek je de totale prijs op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Uikhoven. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan erg interessant.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
De woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5 procent spaarrente. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per doel vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3850)
€875
(€6550)
€1210
(€8050)
Vloerisolatie€125
(€1450)
€260
(€1600)
€320
(€3400)
Spouwmuur€290
(€775)
€530
(€2525)
€850
(€3375)
HR++ glas€240
(€2625)
€340
(€3250)
€375
(€4950)
isolatie uikhoven 3631

Professionele Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Uikhoven?

Waarom juist nu mijn huis in Uikhoven isoleren?

Een goede woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Mega en Poweo, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabel klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evenzeer neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3100, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €200 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Daardoor analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Uitgebreide activiteiten zoals dak-, gevel of vloerisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Hieronder komen we met een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Gamma, Brico, Big Mat, Hubo, Dema, Handy Home. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Info over isolatiepremie in Maasmechelen

Met hulp van een premie vanuit overheid of gemeente wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Zo’n energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Maasmechelen meebetaalt.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? In het geval van ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je een beroep doen opeen forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Maasmechelen
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen door het isoleren van je woning. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Aan de hand van het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Uikhoven wat schikt naar je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Via een warmtescan achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest. Onder andere dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Uikhoven voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Uikhoven. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen dragen bij aan een comfortabele leefomgeving en zorgen voor een laag energietarief. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal klimaat in huis. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment