Woning isoleren Leut

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Leut? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van enkele acties als het dak isoleren of radiatorfolie aanbrengen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina lees je belangrijke informatie over isolatie Leut. We gaan aan de slag met onderwerpen als tochtbanden en glaswol isolatie. Meteen besparen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-leut-3630

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Dempt het geluid
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieLimburg
GemeenteMaasmechelen
Postcode3630
Gasverbruik23.830 kWh
Stroomverbruik3415 kWh
Gemiddelde energierekening€176,13

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn doorgaans voldoende geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In het volgende stukje tref jij de populairste methodes om je woning in Leut te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het woonobject verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Leut kan erg voordelig (al vanaf € 960 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €205 op jaarbasis (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte in huis en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn ongeveer €1650 en je bespaart al snel €220 p/jaar. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiechape, isolatiematrassen, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Leut kost +/- €5650. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1070. Je energiekosten dalen flink, tot wel €850 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €12600. De winst is circa €950 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Daarnaast zijn er nog enkele aantrekkelijke oplossingen. In het gedeelte hierna vermelden we de interessantste opties.

 • Garage isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isolatie: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Leut (februari 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten of wellicht een groenere maatschappij? Isoleren van een woning in Leut is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2950 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1275 (jaarlijks). Hierna tref je de uiteindelijke kosten zodra in zee gaat met een isolatiespecialist in Leut. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n acht jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3300)
€725
(€6500)
€940
(€9450)
Vloerisolatie€140
(€1250)
€215
(€2100)
€360
(€3000)
Spouwmuur€365
(€1475)
€490
(€2375)
€825
(€3625)
HR++ glas€230
(€2325)
€320
(€4250)
€425
(€4900)
isolatie leut 3630

Plaatsen in de regio:

Populaire Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Leut?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Leut isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Essent en Elegant, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een aangenaam binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Mede is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3350 en besparen tot €315 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Dan komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie integreren of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Onderstaand ontdek je een samenvatting van veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Big Mat, Dema, Brico, Gamma, Hubo. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Maasmechelen

Door de ondersteuning van de geldende premie worden investeringen in de woning zeker leuker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Een aantal netbeheerders in België biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Maasmechelen voor jou kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij een minimum van 10 woningen kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je jouw bestaande huis op 3 verschillende plekken isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Maasmechelen
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 met een rente van 0% speciaal voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Dankzij de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Leut wat in lijn is met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Door middel van een warmtescan ontdek je waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn geen HR++ glas, gammele muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Leut voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Weet je waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Leut. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een prettig wooncomfort en flink lagere energiekosten. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor de gezondheid. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment