Woning isoleren Koersel

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Koersel? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Via een isolatiemaatregel zoals triple glas en warmtereflecterende folie worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal lees je uiteenlopende informatie over isolatie Koersel. Bijvoorbeeld thema’s als de buitengevel isoleren en vocht in huis of vochtproblemen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-koersel-3582

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Beschermt ook tegen brand
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieLimburg
GemeenteBeringen
Postcode3582
Gasverbruik23.760 kWh
Stroomverbruik3380 kWh
Gemiddelde energierekening€175,05

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis voldoende geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand vind je de populairste acties om jouw woning in Koersel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Koersel is goed te betalen (gemiddeld zo’n € 800 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €185 op jaarbasis (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat de energierekening minder wordt. De prijzen variëren rond €1950 en de winst ligt rond de €275 per jaar. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, EPS parels, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Belgische daken zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Koersel kost gemiddeld €5450. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1170. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €700, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €11300. Je profiteert van plusminus €970 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens noemen we nog enkele alternatieve uitvoeringen. In het volgende overzicht praten we over de meest interessante alternatieven.

 • Garage-isoleren: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Koersel (juli 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en tegelijk een energiebewuste wereld? Isoleren van woning/huis in Koersel is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2350 m3. De besparing komt neer op €1225 per jaar. Op ons isolatie portaal check je de gemiddelde kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Koersel. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dak-isolatie heb je terugverdiend in 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3650)
€795
(€4750)
€1210
(€8450)
Vloerisolatie€160
(€1300)
€205
(€1650)
€330
(€3050)
Spouwmuur€355
(€1400)
€610
(€2275)
€900
(€3100)
HR++ glas€230
(€2900)
€335
(€3250)
€370
(€5175)
isolatie koersel 3582

Plaatsen in de omgeving:

Professionele Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Koersel?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Koersel isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Mega en Elegant, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabel wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Tevens is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3375, waarbij u een besparing realiseert van €305 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Hierdoor kom je erachter waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Diepgaande klussen als isolatie van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, integreren van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Op isolatiespecialisten.be vind je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Gamma, Dema, Brico, Big Mat, Hubo. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Beringen

Door gebruik te maken van de premies die de gemeente verstrekt wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een enkele netwerkbeheerder keert premies uit tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Beringen kan betekenen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Als er sprake is van 10 woningen kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert profiteer je ook nog eens van de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Beringen
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder rente (0%) in het leven geroepen voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door middel van het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Koersel wat in lijn is met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Door gebruik te maken van een warmtescan zie je op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, oude muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Koersel voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Koersel. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen dragen bij aan een gezond klimaat in huis en flink lagere energiekosten. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een comfortabel wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment