Woning isoleren Zulzeke

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Zulzeke? Grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van de kruipruimte en isolerende deuren kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Op deze pagina komen we met bruikbare informatie over isolatie Zulzeke. Dit kan gaan om belangrijke onderwerpen zoals het dak isoleren en verschillende materialen. Direct aan de slag? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-zulzeke-9690

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Een optimaal leefklimaat
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Snel te plaatsen
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteKluisbergen
Postcode9690
Gasverbruik21.070 kWh
Stroomverbruik3543,56872515147 kWh
Gemiddelde energierekening€167,52

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn meestal uitstekend geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Hierna check je de populairste methodes om jullie woning in Zulzeke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het woonobject houdt de warmte binnenboord, en het biedt een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Zulzeke is aantrekkelijk (vanaf ongeveer € 840 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €215 op jaarbasis (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten zijn zo’n €1900 en de besparing op de energienota loopt op tot €215, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiematrassen, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Zulzeke kost plusminus €4700. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1180. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €710, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11500. Je profiteert van grofweg €980 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Daarnaast kennen we verscheidene interessante oplossingen. Hierna beschrijven we de meest populaire oplossingen.

 • Isoleren garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder-isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Zulzeke (juni 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en ook een groenere samenleving? Isoleren van een woning in Zulzeke is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2050 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1000 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal check je de verwachte kosten in het geval je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Zulzeke. Kan je zelf goed klussen? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3650)
€725
(€4850)
€910
(€8500)
Vloerisolatie€140
(€1200)
€240
(€2650)
€395
(€3050)
Spouwmuur€260
(€825)
€570
(€2725)
€870
(€3400)
HR++ glas€195
(€1975)
€340
(€3850)
€445
(€4775)
isolatie zulzeke 9690

Gangbare Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Zulzeke?

Waarom moet ook ik mijn huis in Zulzeke isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een maatschappij als Essent en Elegant, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een gezond binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3975 en dat levert gemiddeld op €250 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Dan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Grootse activiteiten zoals isoleren van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Op deze pagina vind je praktische info over de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Dema, Brico, Hubo, Mr. Bricolage, Big Mat. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Aanvragen van isolatiepremie in Kluisbergen

Mede door de huidige premies wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De speciale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een enkele netwerkbeheerder helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Kluisbergen in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Overigens Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Kluisbergen
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met isolatie van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met 0% rente speciaal opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Met behulp van de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Zulzeke wat schikt naar jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Zulzeke voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Zulzeke. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen leiden tot een aangenaam wooncomfort en maken dat je minder energie gebruikt. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een prettige leefomgeving. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment