Woning isoleren Sint-Kornelis-Horebeke

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Sint-Kornelis-Horebeke? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. een isolatiemaatregel als bijv. isolatie van platte dak of isolatie van de dakkapel heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal bekijk je belangrijke informatie over isolatie Sint-Kornelis-Horebeke. Dit kan gaan om vraagstukken over tochtprofielen en subsidie Isolatie juli 2024. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-sint-kornelis-horebeke-9667

 • Aantrekkelijk rendement
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Goed voor het klimaat
 • Weinig geluid in de woning
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteHorebeke
Postcode9667
Gasverbruik20.980 kWh
Stroomverbruik3540,75695758607 kWh
Gemiddelde energierekening€167,08

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn in de basis goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf check je de interessantste toepassingen om je woning in Sint-Kornelis-Horebeke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Sint-Kornelis-Horebeke is goedkoop (vanaf ongeveer € 750 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €275 op jaarbasis (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten fluctueren rond de €1950 en je profiteert van een besparing tot wel €225 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, PUR schuim, EPS parels, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Sint-Kornelis-Horebeke kost plusminus €5850. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1190. De besparing loopt op tot €890 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11200. Het rendement is ong. €970, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Daarnaast noemen we diverse aantrekkelijke mogelijkheden. In de volgende paragraaf beoordelen we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Een garage om van te genieten
 • Isoleren schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isolatie zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Sint-Kornelis-Horebeke (juli 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten of wellicht een energiezuinige toekomst? Isoleren van jouw huis in Sint-Kornelis-Horebeke kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2250 m3. Dat komt neer op €825 per jaar. Hierna check je de verwachte kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Sint-Kornelis-Horebeke. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4000)
€665
(€6500)
€980
(€9550)
Vloerisolatie€130
(€1150)
€175
(€1550)
€370
(€2950)
Spouwmuur€195
(€1275)
€490
(€2525)
€800
(€3325)
HR++ glas€195
(€2175)
€295
(€3900)
€380
(€4875)
isolatie sint-kornelis-horebeke 9667

Interessante Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Sint-Kornelis-Horebeke?

Waarom mijn woning in Sint-Kornelis-Horebeke isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Eneco en Poweo, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een comfortabel binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3375 en geeft een besparing van €340 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Dan ontdek je wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als isolatie van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Hieronder tref je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Hubo, Brico, Big Mat, Gamma, Handy Home, Dema. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie over isolatiepremie in Horebeke

Door een premie vanuit overheid of gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Horebeke kan betekenen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minstens 10 woningen in 1 gemeente of straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Horebeke
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag door te isoleren. Echter, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 met 0% rente speciaal voor de meest kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Sint-Kornelis-Horebeke wat in lijn is met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Op basis van een warmtescan komt u erachter waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Sint-Kornelis-Horebeke voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Sint-Kornelis-Horebeke. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Standaard begint men met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden sowieso een fijn en comfortabel binnenklimaat en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een prettig leefklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment