Woning isoleren Maarke-Kerkem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Maarke-Kerkem? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? Via relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van binnenmuren en schuimstrips heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Onderstaand lees je diverse informatie over isolatie Maarke-Kerkem. Dit kan gaan om thema’s als dakisolatie en energie besparen tips. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-maarke-kerkem-9680

 • Significant lagere energiekosten
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Toekomstbestendig

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteMaarkedal
Postcode9680
Gasverbruik21.010 kWh
Stroomverbruik3541,6942134412 kWh
Gemiddelde energierekening€167,23

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Op dat moment verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be vind jij de meest toegepaste manieren om jouw woning in Maarke-Kerkem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte verliest niet onnodig warmte en het biedt een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Maarke-Kerkem is financieel toegankelijk (vanaf zo’n € 730 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €190 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De prijzen variëren rond €1950 en de besparing loopt op tot €225, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, EPS parels, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Maarke-Kerkem kost ongeveer €5800. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1170. Je energiekosten dalen flink, tot wel €730, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €13300. Het voordeel is pakweg €820 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Verder onderscheiden we allerlei populaire uitvoeringen. In de volgende paragraaf bespreken we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren van schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Maarke-Kerkem (mei 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een duurzame maatschappij? Isoleren van woning/huis in Maarke-Kerkem is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2500 m3. Dat komt neer op €800 per jaar. Op isolatiespecialisten.be kijken we naar de totale prijs wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Maarke-Kerkem. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
De woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Het dak isoleren kan men terugverdienen in acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4200)
€845
(€6350)
€910
(€8300)
Vloerisolatie€115
(€1050)
€190
(€1650)
€375
(€2800)
Spouwmuur€330
(€1250)
€730
(€2000)
€870
(€3150)
HR++ glas€235
(€1950)
€320
(€3925)
€405
(€4625)
isolatie maarke-kerkem 9680

Erkende Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Maarke-Kerkem?

Wat is het voordeel van mijn woning in Maarke-Kerkem isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Essent of Poweo, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een optimale leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Mede zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3850, dat betekent een winst van 215 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Zo kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Omvangrijke projecten zoals gevel-, vloer of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie integreren of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Hierna komen we met een samenvatting van het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Handy Home, Hubo, Brico, Big Mat. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Maarkedal

Via een premie vanuit overheid of gemeente worden investeringen in de woning zeker leuker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De populaire energiepremie is er op meerdere niveau’s. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een aantal netbeheerders in België biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Maarkedal aan kan bieden.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Als er sprake is van 10 huizen in een straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Maarkedal
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% die er speciaal is voor de kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Aan de hand van het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Maarke-Kerkem wat dan voldoet aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. D.m.v. een warmtescan zie je wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om enkel glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Maarke-Kerkem voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Maarke-Kerkem. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze acties resulteren in een comfortabel leefklimaat en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor de gezondheid van de bewoners. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment