Woning isoleren Schorisse

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Schorisse? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van een paar maatregelen als bijv. isolatie binnenkant gevel of isolatie van deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Onderstaand check je uiteenlopende informatie over isolatie Schorisse. Dit gaan om bijvoorbeeld zaken als isolatie van de gevel en energiebespaarlening. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-schorisse-9688

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Minder CO-2 belasting
 • Minder last van lawaai van straat
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteMaarkedal
Postcode9688
Gasverbruik21.030 kWh
Stroomverbruik3542,31905067796 kWh
Gemiddelde energierekening€167,33

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn kwalitatief geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website bekijk jij de meest toegepaste toepassingen om jouw woning in Schorisse te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Schorisse is voordeling (om en nabij de € 890 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €255 op jaarbasis (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en veel minder stookkosten. De onkosten variëren rond €1975 en de potentiële besparing ligt op €245 p/jaar. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als glaswol, folie, dekens, steenwol. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Schorisse kost ongeveer €5350. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €980. De besparing loopt op tot €870 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11700. Daarmee bespaar je zo’n €930 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Daarnaast zien we verscheidene interessante oplossingen. In het gedeelte hierna beschrijven we de meest toegepaste alternatieven.

 • Isolatie van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Schorisse (juni 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten of wellicht een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Schorisse kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2225 m3. Dat komt neer op €1125 p/jaar. Hieronder komen we met de kosten (bij benadering) als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Schorisse. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met een 4 procent spaarrente. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3500)
€685
(€5150)
€960
(€9750)
Vloerisolatie€135
(€1450)
€190
(€1950)
€400
(€3350)
Spouwmuur€360
(€1525)
€550
(€2800)
€890
(€3275)
HR++ glas€200
(€2000)
€265
(€4075)
€425
(€4800)
isolatie schorisse 9688

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Schorisse?

Waarom zou ik mijn woning in Schorisse isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Mega of Poweo, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een comfortabel leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Verder biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3075, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €275 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Vandaar analyseert u hoeveel warmte de woning verliest en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Diepgaande klussen zoals isolatie van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Hierna vind je kort & bondige info over het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Brico, Handy Home, Dema, Hubo, Big Mat, Gamma. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie rondom isolatiepremie in Maarkedal

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De populaire energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en controleer wat de gemeente Maarkedal kan betekenen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? In het geval van ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je aanspraak doen op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Maarkedal
Het is evident: je kunt fors besparen met dak-, gevel of vloerisolatie. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Via onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Schorisse wat dan voldoet aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Met behulp van een warmtescan analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Schorisse voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Schorisse. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een optimaal binnenklimaat en bespaart veel energie. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een optimaal binnenklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment