Woning isoleren Kluisbergen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Kluisbergen? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van haalbare maatregelen zoals plat dak isoleren of naden en kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Op deze website vind je handige informatie over isolatie Kluisbergen. We gaan aan de slag met zaken als isolatie van de schuur en condensvorming. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-kluisbergen-9690

 • Besparen op energiekosten
 • Een optimaal leefklimaat
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteKluisbergen
Postcode9690
Gasverbruik21.610 kWh
Stroomverbruik3405 kWh
Gemiddelde energierekening€166,65

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel grondig geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop ontdek je de meest interessante toepassingen om je woning in Kluisbergen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Kluisbergen is voordeling (vanaf plusminus € 820 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €190 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een fors lagere energierekening. De tarieven zijn gemiddeld €1900 en de potentiële besparing ligt op €205 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als steenwol, folie, dekens, icynene. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Kluisbergen kost zo’n €4900. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1140. De besparing loopt op tot €760 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €11100. De winst is zo’n €820 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Ook bestaan er nog meer rendabele vormen. Hieronder praten we over de meest rendabele uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isolatie in Kluisbergen (juli 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten of bijdragen aan een energiebewuste wereld? Isoleren van een huis in Kluisbergen kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2150 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1025 (jaarlijks). Hierna komen we met de verwachte kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Kluisbergen. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen veel betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
De woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het rendement komt overeen met 6 procent rente. Dakisolatie kan men terugverdienen in 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3400)
€885
(€4950)
€1140
(€9550)
Vloerisolatie€130
(€1450)
€200
(€2450)
€325
(€3050)
Spouwmuur€205
(€1725)
€720
(€2200)
€940
(€3400)
HR++ glas€225
(€2675)
€300
(€3775)
€370
(€4600)
isolatie kluisbergen 9690

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Bauder
 • HPX
 • Fermacell
 • Meuwissen

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Kluisbergen?

Waarom mijn woning in Kluisbergen isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een maatschappij zoals Engie en Poweo, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Bovendien zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3675, dat betekent een winst van 200 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Hierdoor ziet u op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie gebruiken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Hierna vind je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Mr. Bricolage, Hubo, Big Mat, Handy Home, Gamma, Dema. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Informatie over isolatiepremie in Kluisbergen

Door de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Kluisbergen kan betekenen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Vanaf tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Kluisbergen
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen 0% rente bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Via het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Kluisbergen wat in lijn is met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door middel van een warmtescan achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Kluisbergen voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Kluisbergen. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een comfortabel klimaat in huis en veel minder stookkosten. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een aangenaam wooncomfort. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment