Woning isoleren Kwaremont

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Kwaremont? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. enkele acties als bijv. de vloer isoleren of buisisolatie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Hieronder lees je bruikbare informatie over isolatie Kwaremont. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als isolatie van de vliering en spuitisolatie. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-kwaremont-9690

 • Hoog rendement
 • Minder last van vocht
 • Een verantwoorde keuze
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteKluisbergen
Postcode9690
Gasverbruik21.050 kWh
Stroomverbruik3542,94388791472 kWh
Gemiddelde energierekening€167,42

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn in de regel correct geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop vind je de meest toegepaste toepassingen om jullie woning in Kwaremont te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Kwaremont kan zeer goedkoop (vanaf plusminus € 730 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €200 op jaarbasis (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven liggen rond €1850 en het resultaat is zo’n €190 per jaar. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Belgische daken zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Kwaremont kost gemiddeld €4600. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1040. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €770, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €12000. Dit levert op grofweg €960 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens onderscheiden we meerdere aantrekkelijke mogelijkheden. In het volgende overzicht bediscussiëren we de meest interessante mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Altijd een warme garage
 • Isolatie van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Kwaremont (juni 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en natuurlijk een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van jouw woning in Kwaremont is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2450 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1000 (jaarlijks). Op deze website berekenen we de hoogte van de investering wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Kwaremont. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3050)
€735
(€6950)
€1210
(€8150)
Vloerisolatie€130
(€1450)
€190
(€2200)
€395
(€3100)
Spouwmuur€305
(€775)
€620
(€1975)
€815
(€3675)
HR++ glas€210
(€2775)
€310
(€4075)
€400
(€5000)
isolatie kwaremont 9690

Professionele Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Kwaremont?

Waarom zou ik mijn huis in Kwaremont isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Essent of Comfort Energy, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een optimaal klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3675 en geeft een besparing van €260 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Vandaar achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige activiteiten als isolatie van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Op isolatiespecialisten.be vind je een handig overzicht van het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Brico, Mr. Bricolage, Handy Home, Big Mat, Hubo, Dema. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie rondom isolatiepremie in Kluisbergen

Met behulp van de premies die de gemeente verstrekt wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De royale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en lees eens wat de gemeente Kluisbergen aanbiedt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Als er sprake is van 10 woningen in 1 gemeente of straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Kluisbergen
Het is simpel: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, vloer of gevel. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 zonder rente (0%) speciaal opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Met behulp van het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Kwaremont wat in lijn is met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Door een warmtescan komt u erachter wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Kwaremont voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Kwaremont. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen bieden sowieso een prettig binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een gezonde leefomgeving. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment