Woning isoleren Marcourt

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Marcourt? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. haalbare maatregelen zoals isolatie van de kruipruimte of isolatie van verwarmingsbuizen heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder bekijk je diverse informatie over isolatie Marcourt. Je komt meer te weten over vraagstukken over dubbel glas en lambda waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-marcourt-6987

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Beperking geluiden van buiten
 • Toekomstbestendig

ProvincieLuxemburg
GemeenteRendeux
Postcode6987
Gasverbruik21.480 kWh
Stroomverbruik3340 kWh
Gemiddelde energierekening€164,65

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal prima geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website check je de meest populaire toepassingen om jouw woning in Marcourt te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte beter vast, en het biedt een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Marcourt is aantrekkelijk (plusminus € 960 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €215 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en verlaagt het energiegebruik. De kosten fluctueren rond de €1925 en de besparing loopt op tot €185 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Marcourt kost +/- €5450. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1230. De besparing loopt op tot €720 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je woning houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €11600. Hiermee bespaar je circa €870 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder zijn er nog een aantal vaak toegepaste mogelijkheden. Hieronder praten we over de interessantste alternatieven.

 • Isolatie van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur-isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isolatie: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isolatie: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Marcourt (mei 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een groenere wereld? Isoleren van jouw huis in Marcourt kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2350 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1025 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website vind je de gemiddelde kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Marcourt. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3500)
€625
(€5850)
€920
(€9000)
Vloerisolatie€130
(€1100)
€215
(€1800)
€330
(€3000)
Spouwmuur€240
(€1125)
€680
(€2375)
€850
(€3300)
HR++ glas€195
(€2350)
€325
(€3125)
€390
(€5225)
isolatie marcourt 6987

Interessante Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Marcourt?

Waarom moet ook ik mijn huis in Marcourt isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een energieleverancier als Eneco en Wase Wind, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3075 en dat bespaart tot €330 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan ziet u op welke plekken er veel warmte lekt en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Diepgaande activiteiten als isolatie van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Hieronder vind je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Brico, Big Mat, Hubo, Mr. Bricolage, Handy Home, Gamma. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie rondom isolatiepremie in Rendeux

Met behulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en check wat de gemeente Rendeux aan kan bieden.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Indien je jouw huis / appartement op 3 verschillende plekken isoleert krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Rendeux
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van dak, vloer of gevel. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% in het leven geroepen voor inwoners met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Dankzij de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Marcourt wat schikt naar jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Geholpen door een warmtescan achterhaal je waar de zwakke plekken liggen. Onder andere dubbel glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Marcourt voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Marcourt. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties bieden jou een comfortabel klimaat in huis en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment