Woning isoleren Koksijde

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Koksijde? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een investering zoals bijvoorbeeld de spouw isoleren of isolerende raambekleding ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Hieronder bekijk je waardevolle informatie over isolatie Koksijde. Denk aan belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de spouw en ventilatieroosters. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-koksijde-8670

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Minder tocht in huis
 • Zet het milieu op 1
 • Ook geluidsdicht
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteKoksijde
Postcode8670
Gasverbruik20.890 kWh
Stroomverbruik3345 kWh
Gemiddelde energierekening€162,30

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn in de regel correct geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. Op deze pagina check jij de populairste manieren om je woning in Koksijde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Koksijde kan zeer goedkoop (vanaf € 980 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €260 op jaarbasis (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en verlaagt het energiegebruik. De tarieven fluctueren rond de €1775 en het bespaart flink geld, tot wel €210 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Koksijde kost gemiddeld €4600. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1000. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €780 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €11300. Hiermee bespaar je grofweg €770 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

0noemen we nog meer interessante mogelijkheden. Hieronder behandelen we de populairste vormen.

 • Isoleren van garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur isolatie: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isolatie: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Koksijde (april 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een duurzame samenleving? Isoleren van een huis in Koksijde is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2125 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €825 per jaar. Op isolatiespecialisten.be calculeren we de totale prijs wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Koksijde. Kan je zelf goed klussen? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per maatregel vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3650)
€805
(€5850)
€1010
(€9250)
Vloerisolatie€140
(€1350)
€270
(€2000)
€365
(€3400)
Spouwmuur€310
(€1650)
€540
(€2125)
€795
(€3475)
HR++ glas€190
(€2100)
€265
(€3550)
€370
(€5200)
isolatie koksijde 8670

Gangbare Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Rockwool
 • Isover
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Koksijde?

Waarom moet ook ik mijn huis in Koksijde isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Essent en Elegant, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een aangenaam leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Mede is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3650, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €295 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Zo zie je wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige investeringen als isolatie van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Op deze pagina tref je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Dema, Handy Home, Brico, Gamma, Hubo, Mr. Bricolage. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie rondom isolatiepremie in Koksijde

Door de huidige premies worden investeringen in de woning zeker interessanter. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en check wat de gemeente Koksijde aan kan bieden.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Koksijde
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van gevel, vloer of dak. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) in het leven geroepen voor mensen met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Met behulp van ons stappenplan kom je met een isolatieplan Koksijde wat overeenstemt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Koksijde voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Koksijde. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen resulteren in een prettig leefklimaat en structureel lagere energielasten. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment