Woning isoleren Waanrode

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Waanrode? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij een isolatiemaatregel zoals triple glas of warmtereflecterende folie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties met een prima rendement. Onderstaand check je nuttige informatie over isolatie Waanrode. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als de spouw isoleren en steenwol. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-waanrode-3473

 • Flinke besparing
 • Een optimaal leefklimaat
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Tevens geluidsisolatie
 • Hogere woningwaarde

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteKortenaken
Postcode3473
Gasverbruik22.700 kWh
Stroomverbruik3450 kWh
Gemiddelde energierekening€172,21

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn doorgaans degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop ontdek jij de populairste manieren om je woning in Waanrode te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Waanrode is goed te betalen (vanaf € 790 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €270 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten liggen rond €1650 en je profiteert van een besparing tot wel €240, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiechape, vloerisolatieplaten, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in België zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Waanrode kost +/- €5600. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1010. Het rendement is al snel €720, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11200. Je profiteert van om en nabij €760, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook bestaan er nog enkele mogelijke alternatieven. In het gedeelte hieronder praten we over de populairste alternatieven.

 • Isolatie van garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Waanrode (juli 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en tegelijk een bewuste gemeenschap? Isoleren van de woning in Waanrode is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2800 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €975 per jaar. Op deze website kijken we naar de totale prijs wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Waanrode. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3900)
€715
(€6200)
€1210
(€8200)
Vloerisolatie€155
(€1050)
€175
(€1600)
€330
(€3250)
Spouwmuur€310
(€1150)
€660
(€2400)
€880
(€3225)
HR++ glas€220
(€2500)
€270
(€3925)
€410
(€4975)
isolatie waanrode 3473

Actuele Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Waanrode?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Waanrode isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Watz of Elegant, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Tevens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3375, dat betekent een winst van 295 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Vandaar ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Ingrijpende investeringen zoals isoleren van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie kopen en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Onderstaand bekijk je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Hubo, Dema, Mr. Bricolage, Brico, Handy Home, Big Mat. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Kortenaken

Mede door de geldende premie worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De royale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De netbeheerder Fluvius 0
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Kortenaken kan betekenen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Overigens In het geval van ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Zodra je jouw eigen huis of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), heb je ook recht op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Kortenaken
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met vloer-, dak of gevelisolatie. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) die er speciaal is voor kwetsbare woningeigenaren. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Middels ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Waanrode wat past bij jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Middels een warmtescan kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Waanrode voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vakmannen vergelijken

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Waanrode. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een prettig leefklimaat en verlagen het energiegebruik. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een correct geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een prettig wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment