Woning isoleren Walshoutem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Walshoutem? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via een paar maatregelen zoals isolatie van de binnengevel of tochtstrips of tochtbanden heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal vind je bruikbare informatie over isolatie Walshoutem. Denk aan onderwerpen als radiatorfolie aanbrengen en XPS Isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-walshoutem-3401

 • Besparen op energierekening
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Zet het milieu op 1
 • Beschermt ook tegen brand
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLanden
Postcode3401
Gasverbruik22.540 kWh
Stroomverbruik3370 kWh
Gemiddelde energierekening€169,74

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn in de regel degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op isolatiespecialisten.be tref jij de meest interessante onderdelen om jouw woning in Walshoutem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een huis verliest niet onnodig warmte met als effect een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Walshoutem is betaalbaar (plusminus € 950 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €235 op jaarbasis (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten liggen rond €2000 en de winst ligt rond de €270 op jaarbasis. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn folie, icynene, steenwol, glaswol. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Walshoutem kost je zo’n €4850. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €990. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €790 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €11800. Je profiteert van grofweg €890 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0noemen we allerlei vaak toegepaste uitvoeringen. In onderstaande tekst behandelen we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Walshoutem (juli 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een bewuste samenleving? Isoleren van woning/huis in Walshoutem is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2875 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €925 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal check je de totale kosten wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Walshoutem. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3200)
€735
(€5600)
€1100
(€8550)
Vloerisolatie€155
(€1200)
€170
(€2050)
€360
(€3150)
Spouwmuur€270
(€1525)
€490
(€2325)
€920
(€3250)
HR++ glas€230
(€2550)
€320
(€3925)
€410
(€4875)
isolatie walshoutem 3401

Gangbare Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Walshoutem?

Wat is het voordeel van mijn woning in Walshoutem isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent minder energiekosten bij een maatschappij zoals Watz of Trevion, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een prettig wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Overigens biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3400 en dat bespaart tot €330 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Vandaar zie je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige werkzaamheden als isolatie van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Hieronder ontdek je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Te koop bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Mr. Bricolage, Gamma, Brico, Dema, Handy Home, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Landen

Via de geldende premie worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De royale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius 0
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Landen meebetaalt.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Als er sprake is van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement op 3 verschillende plekken isoleert krijg je ook nog eens een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Landen
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van vloer, dak of gevel. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% bedoeld voor de meest kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Met ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Walshoutem wat strookt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Middels een warmtescan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Walshoutem voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Walshoutem. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een aangename leefomgeving en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment