Woning isoleren Kraainem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Kraainem? Goede isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels een isolatiemaatregel zoals dakisolatie en dakkapel isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Hieronder komen we met nuttige informatie over isolatie Kraainem. We zoomen in op thema’s als de kruipruimte isoleren en glaswol isolatie. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-kraainem-1950

 • Een fors lagere energierekening
 • Minder problemen met vocht
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Beschermt ook tegen brand
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteKraainem
Postcode1950
Gasverbruik20.770 kWh
Stroomverbruik3385 kWh
Gemiddelde energierekening€162,70

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis behoorlijk geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina achterhaal je de meest populaire methodes om jouw woning in Kraainem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Kraainem is goedkoop (vanaf zo’n € 940 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €270 op jaarbasis (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel lagere gaskosten. De onkosten zijn gemiddeld €1700 en je profiteert van een besparing tot wel €215 p/jaar. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, isolatiematrassen, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Veel van de Belgische daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Kraainem kost +/- €5900. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1020. Je energiekosten dalen flink, tot wel €700, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €13000. Dit levert op zo’n €820 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0kennen we nog meer vaak toegepaste mogelijkheden. In het gedeelte hieronder praten we over de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel-isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Kraainem (april 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en een groenere gemeenschap? Isoleren van een woning in Kraainem is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2575 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €900 per jaar. Op ons isolatie portaal kijken we naar de hoogte van de investering in het geval je het laat doen door een isolatiespecialist in Kraainem. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4200)
€645
(€4850)
€1240
(€8100)
Vloerisolatie€140
(€1200)
€275
(€1650)
€335
(€3350)
Spouwmuur€175
(€1275)
€750
(€2075)
€815
(€3300)
HR++ glas€250
(€2700)
€270
(€3775)
€435
(€5250)
isolatie kraainem 1950

Actuele Isolatiemerken:

 • HPX
 • Bahco
 • Kingspan
 • Isover
 • Petralana

Meer weten over het isolatiebedrijf in Kraainem?

Waarom zou ik mijn woning in Kraainem isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Mega en Comfort Energy, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een prettig klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3875 en besparen tot €285 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Dan analyseer je waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige werkzaamheden zoals isolatie van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, aanschaffen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Onderstaand vind je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Te koop bij grotere bouwmarkten als Brico, Handy Home, Dema, Mr. Bricolage, Big Mat, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Kraainem

Mede door de premies die de gemeente verstrekt wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De royale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Kraainem in dit verhaal kan kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij ten minste 10 woningen kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) is er daarbovenop de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Kraainem
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die er speciaal is voor de meest kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Middels de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Kraainem wat past bij jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Op basis van een warmtescan ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Kraainem voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Kraainem. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen dragen bij aan een prettig leefklimaat en structureel lagere energielasten. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment