Woning isoleren Zaventem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Zaventem? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van een paar maatregelen als bijv. tussenwanden isoleren en verwarmingsbuizen isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina bekijk je nuttige informatie over isolatie Zaventem. We staan stil bij vraagstukken over bodemisolatie en lambda waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-zaventem-1930

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Snel te plaatsen
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteZaventem
Postcode1930
Gasverbruik20.760 kWh
Stroomverbruik3380 kWh
Gemiddelde energierekening€162,55

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn standaard correct geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Verderop check je de meest populaire methodes om jouw woning in Zaventem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Zaventem is aantrekkelijk (om en nabij de € 730 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €240 (jaarlijkst, prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en verlaagt het energiegebruik. De tarieven zijn gemiddeld €1675 en je profiteert van een besparing tot wel €255, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, isolatiechape, chips, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Zaventem kost om en nabij de €5800. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1010. Je energiekosten dalen flink, tot wel €680 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €13500. De winst is plusminus €760 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Als aanvulling op bovenstaande kennen we nog meer aantrekkelijke oplossingen. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Zaventem (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten of bijdragen aan een duurzame toekomst? Isoleren van de woning in Zaventem is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2350 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1325 op jaarbasis. Op deze website ontdek je de kosten (bij benadering) wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Zaventem. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een 5 procent spaarrente. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per actie vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4100)
€635
(€4600)
€1180
(€8450)
Vloerisolatie€150
(€1150)
€255
(€2000)
€350
(€3100)
Spouwmuur€375
(€1575)
€660
(€2275)
€950
(€3250)
HR++ glas€225
(€2875)
€290
(€3800)
€390
(€5150)
isolatie zaventem 1930

Populaire Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Petralana
 • Ursa

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Zaventem?

Waarom mijn woning in Zaventem isoleren?

Een goede woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Essent en Lampiris, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een gezond klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3725 en dat bespaart tot €330, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Op die manier ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct je huis beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Diepgaande acties zoals vloer-, dak of gevelisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. In de box hieronder check je praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Handy Home, Gamma, Brico, Mr. Bricolage, Dema, Big Mat. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie over isolatiepremie in Zaventem

Met hulp van de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De populaire energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Een aantal netbeheerders in België ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en check wat de gemeente Zaventem meebetaalt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Overigens Vanaf 10 woningen heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende plekken isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Zaventem
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met isoleren van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% die er speciaal is voor de kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Door de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Zaventem wat dan voldoet aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan ziet u waar eventuele luchtlekken zijn. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Zaventem voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Zaventem. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een prettig wooncomfort en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een aangenaam binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment