Woning isoleren Meise

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Meise? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij een investering als gevelisolatie en radiatorisolatie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op deze website ontdek je waardevolle informatie over isolatie Meise. Je komt meer te weten over zaken als je dak isoleren en energie besparen tips. Direct aan de slag? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-meise-1860

 • Veel geld besparen
 • Een prettige leefomgeving
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteMeise
Postcode1860
Gasverbruik20.730 kWh
Stroomverbruik3365 kWh
Gemiddelde energierekening€162,09

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn in de regel gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. In de volgende paragraaf bekijk je de aantrekkelijkste werkzaamheden om jouw woning in Meise te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Meise is aantrekkelijk beginnend bij € 910 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €210 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en je verbruikt minder energie. De onkosten zijn ongeveer €1675 en het bespaart circa €190 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiechape, chips, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel daken van Vlaamse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Meise kost om en nabij de €4500. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1110. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €860 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €11500. Dit levert op circa €800 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0zien we diverse alternatieve mogelijkheden. In het volgende overzicht praten we over de populairste opties.

 • Isoleren garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Meise (mei 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en natuurlijk een CO-2 reducerende wereld? Isoleren van een woning in Meise is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2275 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1375 p/jaar. Hierna kijken we naar de totale kosten zodra in zee gaat met een isolatiespecialist in Meise. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3950)
€745
(€6800)
€1250
(€8650)
Vloerisolatie€130
(€1400)
€200
(€2400)
€335
(€3450)
Spouwmuur€315
(€975)
€580
(€2800)
€870
(€3450)
HR++ glas€215
(€2450)
€315
(€3250)
€360
(€5125)
isolatie meise 1860

Interessante Isolatiemerken:

 • Bahco
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Blauwplaat
 • NMC

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Meise?

Waarom moet ook ik mijn huis in Meise isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Watz of Wase Wind, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een prettig binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3050 en dat levert gemiddeld op €215 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Vandaar ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je graag je huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Omvangrijke investeringen als isolatie van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Hierna tref je praktische info over veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Gamma, Handy Home, Dema, Big Mat, Brico, Mr. Bricolage. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Aanvragen van isolatiepremie in Meise

Via een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De speciale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Een aantal netbeheerders in België biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Meise meebetaalt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Als er sprake is van 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) profiteer je ook nog eens van een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Meise
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag door je huis te isoleren. Maar let op, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen 0% rente bedoeld voor kwetsbare woningeigenaren. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Geholpen door het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Meise wat dan voldoet aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Door middel van een warmtescan ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld enkel glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Meise voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Meise. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen bieden sowieso een gezond binnenklimaat en een significant lagere energierekening. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een gezond binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment