Woning isoleren Emines

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Emines? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van haalbare maatregelen zoals isolatie van de schuur en isolatie van deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Hierna vind je diverse informatie over isolatie Emines. Bijvoorbeeld thema’s als radiatorfolie en cellulose isolatie. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-emines-5080

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieNamen
GemeenteLa Bruyère
Postcode5080
Gasverbruik20.630 kWh
Stroomverbruik3415 kWh
Gemiddelde energierekening€162,80

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn goed geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Hierna lees jij de meest populaire acties om een woning in Emines te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte beter vast, en het biedt een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Emines is goedkoop (vanaf plusminus € 870 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €220 per jaar (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte in huis en je verbruikt minder energie. De kosten bedragen zo’n €1625 en het bespaart flink geld, tot wel €285 p/jaar. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, EPS parels, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Emines kost doorgaans €5250. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1190. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €700 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €11000. Hiermee bespaar je plusminus €860 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder bestaan er diverse alternatieve mogelijkheden. In het volgende overzicht beschrijven we de meest interessante oplossingen.

 • Garage isolatie: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Emines (februari 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten of bijdragen aan een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van jouw woning in Emines is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2825 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €900 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna kijken we naar de hoogte van de investering zodra dit overlaat aan een isolatiespecialist in Emines. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een 5 procent spaarrente. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3950)
€615
(€6450)
€1060
(€9500)
Vloerisolatie€140
(€1450)
€240
(€2050)
€340
(€3150)
Spouwmuur€200
(€1600)
€730
(€2075)
€810
(€3450)
HR++ glas€220
(€2150)
€330
(€3100)
€430
(€4700)
isolatie emines 5080

Interessante Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Emines?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Emines isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energieleverancier als Luminus of Elegant, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een optimaal klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3150, dat betekent een winst van 295 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Hierdoor wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Grote klussen zoals isolatie van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. In de box hieronder ontdek je een samenvatting van de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Dema, Handy Home, Gamma, Big Mat, Hubo, Mr. Bricolage. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Belangrijke details over isolatiepremie in La Bruyère

Door gebruik te maken van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een aantal netbeheerders in België ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente La Bruyère op dit vlak doet.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Overigens Bij minimaal tien huizen in dezelfde straat / gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Indien je jouw huis / appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis La Bruyère
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met isolatie van vloer, dak of gevel. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) speciaal voor kwetsbare woningeigenaren. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Met onderstaande tips kom je met een isolatieplan Emines wat past bij jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Emines voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is significant beter dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Emines. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen bieden jou een aangenaam leefklimaat en zorgen voor een laag energietarief. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment