Woning isoleren Sart-Saint-Laurent

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Sart-Saint-Laurent? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij een aantal stappen als isolatie van de buitengevel of schuimstrips worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Hierna komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Sart-Saint-Laurent. We gaan aan de slag met thema’s als isolatie van de binnengevel en subsidie Isolatie februari 2024. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-sart-saint-laurent-5070

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Ook akoestische isolatie
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieNamen
GemeenteFosses-La-Ville
Postcode5070
Gasverbruik20.610 kWh
Stroomverbruik3405 kWh
Gemiddelde energierekening€162,49

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna tref jij de aantrekkelijkste onderdelen om jouw woning in Sart-Saint-Laurent te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Sart-Saint-Laurent is goed te betalen (vanaf ongeveer € 900 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €200 op jaarbasis (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte in huis en flink lagere energiekosten. De tarieven zijn ongeveer €1875 en de winst ligt rond de €260, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, EPS parels, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Sart-Saint-Laurent kost ongeveer €5250. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €980. Het rendement is al snel €710, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €12000. Je profiteert van pakweg €800, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder kennen we allerlei vaak toegepaste opties. Hierna vermelden we de meest aantrekkelijke opties.

 • Garage isolatie: Altijd een warme garage
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Sart-Saint-Laurent (februari 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en uiteraard een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van jouw huis in Sart-Saint-Laurent is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2850 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1425 (jaarlijks). Op isolatiespecialisten.be check je de totale prijs op het moment dat je kiest voor een isolatiespecialist in Sart-Saint-Laurent. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3500)
€795
(€7100)
€1150
(€9150)
Vloerisolatie€120
(€1450)
€220
(€1550)
€335
(€3000)
Spouwmuur€175
(€1175)
€480
(€2325)
€915
(€3550)
HR++ glas€225
(€2775)
€295
(€4150)
€375
(€4525)
isolatie sart-saint-laurent 5070

Populaire Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Sart-Saint-Laurent?

Wat is het voordeel van mijn woning in Sart-Saint-Laurent isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Watz en Elegant, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een comfortabele leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Overigens is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3425 en geeft een besparing van €240 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Dan achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Grootse acties zoals dak-, gevel of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Op deze pagina check je nuttige informatie over veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Hubo, Mr. Bricolage, Big Mat, Handy Home, Brico, Dema. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Fosses-La-Ville

Met behulp van de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De speciale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en check wat de gemeente Fosses-La-Ville kan betekenen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Vanaf 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Fosses-La-Ville
Het is simpel: je kunt flink bezuinigen met isolatie van vloer, dak of gevel. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) die er speciaal is voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? D.m.v. de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Sart-Saint-Laurent wat schikt naar jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Geholpen door een warmtescan komt u erachter waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, gammele muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Sart-Saint-Laurent voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Sart-Saint-Laurent. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen dragen bij aan een gezond leefklimaat en bespaart veel energie. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een prettig klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment