Woning isoleren Aisemont

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Aisemont? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld binnenmuren isoleren of kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder tref je diverse informatie over isolatie Aisemont. Je komt meer te weten over zaken als de garage isoleren en schijntocht. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-aisemont-5070

 • Besparen op energierekening
 • Einde van vochtproblemen
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Voor iedere portemonnee
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieNamen
GemeenteFosses-La-Ville
Postcode5070
Gasverbruik20.580 kWh
Stroomverbruik3390 kWh
Gemiddelde energierekening€162,03

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn doorgaans degelijk geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be vind je de aantrekkelijkste toepassingen om een woning in Aisemont te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Aisemont is financieel toegankelijk (gemiddeld zo’n € 870 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €190 per jaar (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel minder stookkosten. De tarieven zijn zo’n €2000 en je bespaart op de energierekening, tot wel €220, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn steenwol, dekens, icynene, glaswol. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Aisemont kost zo’n €5800. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1100. Je energiekosten dalen flink, tot wel €820, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw woning houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11100. De winst is plusminus €790 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder zien we diverse rendabele oplossingen. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest interessante uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Aisemont (februari 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten of bijdragen aan een groenere maatschappij? Isoleren van jouw woning in Aisemont is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2175 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1450 per 12 maanden. Op deze pagina ontdek je de hoogte van de investering wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Aisemont. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De prijzen zijn dan stukken betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n 8 jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per type tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3600)
€785
(€6100)
€910
(€8550)
Vloerisolatie€120
(€1200)
€230
(€2550)
€305
(€3600)
Spouwmuur€280
(€1575)
€500
(€2800)
€845
(€3075)
HR++ glas€205
(€2725)
€260
(€4275)
€385
(€4950)
isolatie aisemont 5070

Erkende Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Aisemont?

Waarom zou ik mijn woning in Aisemont isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Luminus of Lampiris, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een prettig wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Overigens neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €4000, dat betekent een winst van 200, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Op die manier kom je erachter waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. Hierna check je praktische info over veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Gamma, Hubo, Brico, Handy Home, Mr. Bricolage, Big Mat. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: is erg brandbaar

Info over isolatiepremie in Fosses-La-Ville

Via de huidige premies wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De royale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Fosses-La-Ville kan betekenen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren met de hele buurt? Bij een minimum van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw woning of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) is er daarbovenop een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Fosses-La-Ville
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van vloer, gevel of dak. Echter, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Dankzij het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Aisemont wat aansluit op jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Aan de hand van een warmtescan zie je hoeveel warmte de woning verliest. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Aisemont voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Aisemont. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen leiden tot een aangename warme woning en structureel lagere energielasten. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een optimaal klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment