Woning isoleren Arsimont

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Arsimont? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Door middel van enkele acties zoals bijvoorbeeld de binnengevel isoleren of radiatorisolatie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina lees je handige informatie over isolatie Arsimont. Je komt meer te weten over vraagstukken over tochtprofielen en XPS Isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-arsimont-5060

 • De energienota gaat omlaag
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieNamen
GemeenteSambreville
Postcode5060
Gasverbruik20.510 kWh
Stroomverbruik3355 kWh
Gemiddelde energierekening€160,95

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn degelijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna achterhaal je de meest rendabele werkzaamheden om jouw woning in Arsimont te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Arsimont is voordeling (vanaf ongeveer € 850 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €200 per 12 maanden (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn ongeveer €1600 en de winst ligt rond de €250 per jaar. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, vloerisolatieplaten, PUR schuim, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Arsimont kost om en nabij de €5550. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1140. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €810 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €11300. Daarmee bespaar je ong. €870 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook kennen we allerlei rendabele werkzaamheden. In het gedeelte hieronder beschrijven we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Garage isolatie: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie van schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Arsimont (februari 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening of een groenere gemeenschap? Isoleren van de woning in Arsimont is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2000 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1050 per jaar. Op ons isolatie portaal calculeren we de hoogte van de investering zodra in zee gaat met een isolatiespecialist in Arsimont. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan stukken beter.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met 6 procent rente. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- negen jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3450)
€845
(€6250)
€1110
(€8500)
Vloerisolatie€155
(€1150)
€265
(€2050)
€315
(€2850)
Spouwmuur€300
(€1125)
€750
(€2350)
€930
(€3425)
HR++ glas€190
(€2325)
€315
(€3725)
€350
(€5325)
isolatie arsimont 5060

Erkende Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Arsimont?

Wat is het voordeel van mijn woning in Arsimont isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals OCTA+ of Poweo, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een aangenaam binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3550, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €295, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Op die manier analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grote maatregelen zoals isoleren van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Onderstaand ontdek je meer info over veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Handy Home, Dema, Brico, Mr. Bricolage, Big Mat, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Belangrijke details over isolatiepremie in Sambreville

Mede door de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De speciale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een enkele netwerkbeheerder 0
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Sambreville aan kan bieden.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Sambreville
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Echter, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% speciaal opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Arsimont wat strookt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Op basis van een warmtescan check je hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, verrotte muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Arsimont voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Arsimont. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Begin – indien nodig – met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen leiden tot een comfortabel wooncomfort en maken dat je minder energie gebruikt. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam klimaat in huis. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment