Woning isoleren Velaine-Sur-Sambre

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Velaine-Sur-Sambre? Grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van haalbare maatregelen zoals dubbel glas of kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Velaine-Sur-Sambre. We bespreken topics als isolatie van verwarmingsbuizen en glaswol isolatie. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-velaine-sur-sambre-5060

 • Supersnel terugverdient
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Milieubewuste keuze
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieNamen
GemeenteSambreville
Postcode5060
Gasverbruik20.570 kWh
Stroomverbruik3385 kWh
Gemiddelde energierekening€161,87

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal voldoende geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina vind je de aantrekkelijkste acties om jouw woning in Velaine-Sur-Sambre te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Velaine-Sur-Sambre kan zeer goedkoop (vanaf zo’n € 820 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €265 per jaar (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en flink lagere energiekosten. De kosten bedragen zo’n €1775 en het resultaat is zo’n €220 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, PUR schuim, EPS parels, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Velaine-Sur-Sambre kost je zo’n €5100. Doe je het zelf? Dan kost het circa €980. Het rendement is al snel €700 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw woning verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €12500. De winst is ong. €930 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0noemen we verscheidene mogelijke oplossingen. Hierna bespreken we de populairste uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isolatie: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Velaine-Sur-Sambre (februari 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten en uiteraard een energiezuinige samenleving? Isoleren van de woning in Velaine-Sur-Sambre is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2375 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1350 op jaarbasis. Hieronder komen we met de kosten (bij benadering) wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Velaine-Sur-Sambre. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4350)
€735
(€7200)
€1170
(€8550)
Vloerisolatie€145
(€1350)
€230
(€1950)
€355
(€2950)
Spouwmuur€185
(€1400)
€510
(€2575)
€805
(€3450)
HR++ glas€225
(€2650)
€330
(€3425)
€450
(€4600)
isolatie velaine-sur-sambre 5060

Professionele Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Velaine-Sur-Sambre?

Waarom zou ik mijn huis in Velaine-Sur-Sambre isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een maatschappij zoals Engie en Antargaz, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een comfortabele leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3300 en geeft een besparing van €200 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Op die manier kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Diepgaande projecten zoals dak-, gevel of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie kopen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Hierna komen we met praktische info over de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Dema, Gamma, Big Mat, Hubo, Mr. Bricolage, Brico. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Info over isolatiepremie in Sambreville

Met behulp van een speciale premie wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius 0
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Sambreville op dit vlak doet.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Vanaf 10 woningen kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Sambreville
Het is evident: je kunt enorm besparen met isolatie van gevel, vloer of dak. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen 0% rente speciaal opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Dankzij onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Velaine-Sur-Sambre wat strookt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. Met een warmtescan kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Velaine-Sur-Sambre voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Weet je waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Velaine-Sur-Sambre. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen leiden tot een aangenaam en prettig klimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een prettig wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment