Woning isoleren Keumiée

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Keumiée? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Middels een investering zoals de spouw isoleren of isolerende kozijnen kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Hieronder vind je nuttige informatie over isolatie Keumiée. We gaan aan de slag met onderwerpen als tochtwering en cellulose isolatie. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-keumiee-5060

 • Besparen op energierekening
 • Een optimaal wooncomfort
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieNamen
GemeenteSambreville
Postcode5060
Gasverbruik20.540 kWh
Stroomverbruik3370 kWh
Gemiddelde energierekening€161,41

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak behoorlijk geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatiespecialisten.be tref je de meest interessante acties om een woning in Keumiée te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, en het biedt een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Keumiée is aantrekkelijk (rond de € 740 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €280 (jaarlijkst, prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel minder stookkosten. De kosten fluctueren rond de €1850 en de besparing op de energienota loopt op tot €200 p/jaar. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Keumiée kost zo’n €5400. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €970. Het rendement is al snel €870 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13400. Het voordeel is zo’n €810 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande noemen we nog een aantal alternatieve mogelijkheden. Hierna beschrijven we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Keumiée (februari 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van een woning in Keumiée is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2925 m3. De besparing komt neer op €900 per jaar. Op isolatiespecialisten.be komen we met de totale kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Keumiée. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
De woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5% spaarrekening. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3100)
€795
(€6250)
€1210
(€8200)
Vloerisolatie€155
(€1400)
€230
(€2400)
€395
(€3550)
Spouwmuur€265
(€1600)
€490
(€2175)
€840
(€3350)
HR++ glas€200
(€2400)
€335
(€4000)
€375
(€4925)
isolatie keumiee 5060

Professionele Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Meer weten over het isolatiebedrijf in Keumiée?

Waarom zou ik mijn woning in Keumiée isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Engie en Lampiris, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3075 en geeft een besparing van €275, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Zo check je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Ingrijpende klussen als gevel-, dak of vloerisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Hierna lees je meer info over het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Big Mat, Handy Home, Brico, Hubo, Dema. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: is erg brandbaar

Belangrijke details over isolatiepremie in Sambreville

Door de ondersteuning van de huidige premies wordt woningisolatie nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? Deze welbekende energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een aantal netbeheerders in België keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Sambreville aan kan bieden.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isolatieplannen met de buren? Vanaf 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je een beroep doen opeen zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Sambreville
Het is simpel: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van vloer, dak of gevel. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die kan worden aangevraagd door de kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door middel van onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Keumiée wat conformeert aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Op basis van een warmtescan achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Keumiée voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Keumiée. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties dragen bij aan een prettig wooncomfort en verlagen het energiegebruik. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een prettig leefklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment