Woning isoleren Le Roux

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Le Roux? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van muren en radiatorisolatie kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op isolatiespecialisten.be ontdek je nuttige informatie over isolatie Le Roux. Dit kan gaan om zaken als radiatorfolie aanbrengen en verschillende materialen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-le-roux-5070

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Een gezond wooncomfort
 • Kies voor duurzame warmte
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieNamen
GemeenteFosses-La-Ville
Postcode5070
Gasverbruik20.590 kWh
Stroomverbruik3395 kWh
Gemiddelde energierekening€162,18

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn in de basis gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Verderop check je de meest populaire werkzaamheden om jouw woning in Le Roux te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Le Roux is betaalbaar (vanaf plusminus € 740 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €265 op jaarbasis (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en flink lagere energiekosten. De onkosten bedragen zo’n €1600 en het bespaart circa €275 per jaar. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Le Roux kost gemiddeld €5300. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1220. De potentiële besparing ligt op €810 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11700. Daarmee bespaar je ongeveer €940 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0kennen we allerlei mogelijke opties. In het gedeelte hierna beoordelen we de populairste opties.

 • Garage-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isolatie: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Le Roux (februari 2024)?

Wil jij lagere energielasten en een duurzame maatschappij? Isoleren van een huis in Le Roux is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2825 m3. De besparing komt neer op €1100 per jaar. Op deze pagina kijken we naar de uiteindelijke kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Le Roux. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Wat is de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3550)
€875
(€5350)
€1250
(€8800)
Vloerisolatie€115
(€1450)
€245
(€1600)
€380
(€3300)
Spouwmuur€395
(€1350)
€620
(€2450)
€845
(€3375)
HR++ glas€190
(€1975)
€310
(€3325)
€385
(€4450)
isolatie le-roux 5070

Gangbare Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Le Roux?

Waarom zou ik mijn woning in Le Roux isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een maatschappij als Luminus of Comfort Energy, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een optimaal wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3325, dat betekent een winst van 340 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Daardoor achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Direct de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Grootse activiteiten zoals dak-, vloer of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. In de box hieronder vind je meer info over de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Gamma, Big Mat, Hubo, Mr. Bricolage, Handy Home, Brico. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie rondom isolatiepremie in Fosses-La-Ville

Door gebruik te maken van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De speciale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Fosses-La-Ville meebetaalt.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Met de hele straat isoleren? Als er sprake is van 10 huizen in een straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Zodra je jouw huidige woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) krijg je ook nog eens een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Fosses-La-Ville
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van gevel, dak of vloer. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 met een rente van 0% speciaal opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door middel van het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Le Roux wat in lijn is met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Met een warmtescan analyseer je op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om enkel glas, gammele muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Le Roux voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Le Roux. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties leiden tot een gezond klimaat in huis en verlagen het energiegebruik. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment