Woning isoleren Rhisnes

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Rhisnes? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Middels een isolatiemaatregel zoals isolatie van binnenmuren en isolerende kozijnen worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op deze website bekijk je waardevolle informatie over isolatie Rhisnes. We gaan aan de slag met zaken als warmtereflecterende folie en purschuim. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-rhisnes-5080

 • Flinke besparing
 • Controle over de temperatuur
 • Een verantwoorde warme woning
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieNamen
GemeenteLa Bruyère
Postcode5080
Gasverbruik20.640 kWh
Stroomverbruik3420 kWh
Gemiddelde energierekening€162,95

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Op deze website vind jij de aantrekkelijkste toepassingen om jullie woning in Rhisnes te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je huis verliest niet onnodig warmte met als gevolg een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Rhisnes is goedkoop (al vanaf +/- € 710 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €225 op jaarbasis (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) geeft de kou geen kans en maakt dat de energierekening minder wordt. De prijzen bedragen zo’n €1800 en de besparing loopt op tot €230 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, vloerisolatieplaten, chips, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Rhisnes kost plusminus €5250. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1060. Het rendement is al snel €820 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €12100. Je profiteert van circa €910 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0noemen we diverse vaak toegepaste mogelijkheden. Hieronder bespreken we de meest interessante uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isolatie: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Rhisnes (februari 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening en ook een energiebewuste wereld? Isoleren van een woning in Rhisnes is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2400 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €825 op jaarbasis. Hieronder vind je de kosten (bij benadering) wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Rhisnes. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven veel aantrekkelijker.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3800)
€685
(€7000)
€940
(€9550)
Vloerisolatie€145
(€1150)
€210
(€1550)
€395
(€3050)
Spouwmuur€195
(€975)
€570
(€2025)
€815
(€3325)
HR++ glas€200
(€2575)
€260
(€3375)
€375
(€4475)
isolatie rhisnes 5080

Interessante Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

Meer weten over het isolatiebedrijf in Rhisnes?

Waarom zou ik mijn woning in Rhisnes isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Luminus en Poweo, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een comfortabel klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Eveneens zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3950 en dat bespaart tot €350 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Zo check je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Grootse acties als dak-, gevel of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, integreren van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Op deze pagina komen we met een samenvatting van veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Hubo, Brico, Big Mat, Handy Home, Mr. Bricolage, Dema. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Aanvragen van isolatiepremie in La Bruyère

Met hulp van de premies die de gemeente verstrekt wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Zo’n energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een aantal netbeheerders in België 0
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente La Bruyère in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij een minimum van 10 woningen is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Zodra je jouw woning of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert is er daarbovenop een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis La Bruyère
Het is evident: je kunt enorm besparen met isolatie van gevel, vloer of dak. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Via de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Rhisnes wat in lijn is met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Op basis van een warmtescan ziet u wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn dubbel glas, gammele muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Rhisnes voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Rhisnes. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen dragen bij aan een optimale leefomgeving en zorgen voor een laag energietarief. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor de gezondheid van de bewoners. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment