Woning isoleren Vitrival

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Vitrival? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via een isolatiemaatregel als buitenmuren isoleren en schuimstrips gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Op deze pagina check je waardevolle informatie over isolatie Vitrival. Je leest uitvoerig over topics als tussenwanden isoleren en XPS Isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-vitrival-5070

 • Interessante terugverdientijd
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Maak je huis stiller
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieNamen
GemeenteFosses-La-Ville
Postcode5070
Gasverbruik20.620 kWh
Stroomverbruik3410 kWh
Gemiddelde energierekening€162,64

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn veelal kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Hierna bekijk jij de meest rendabele manieren om jouw woning in Vitrival te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Vitrival is betaalbaar (al vanaf € 940 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €280 per 12 maanden (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten bedragen zo’n €1625 en de besparing op de energienota loopt op tot €215 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als steenwol, folie, glaswol, dekens. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in België zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Vitrival kost om en nabij de €4900. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1190. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €710 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12200. Het rendement is ongeveer €990 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast onderscheiden we verschillende mogelijke mogelijkheden. Hieronder behandelen we de interessantste uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isolatie: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Vitrival (februari 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening en tegelijkertijd een groenere wereld? Isoleren van een woning in Vitrival is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2000 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1425 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina ontdek je de gemiddelde kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Vitrival. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn in dat geval een stuk lager.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is in lijn met een 5 procent spaarrente. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3150)
€795
(€6800)
€1120
(€8750)
Vloerisolatie€120
(€1400)
€295
(€2000)
€395
(€2700)
Spouwmuur€265
(€825)
€570
(€2600)
€860
(€3175)
HR++ glas€240
(€2150)
€260
(€4025)
€430
(€4775)
isolatie vitrival 5070

Erkende Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Vitrival?

Wat is het voordeel van mijn woning in Vitrival isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energiebedrijf als Watz en Antargaz, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een gezonde leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3100, waarbij u een besparing realiseert van €220 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Vandaar ontdek je hoeveel warmte de woning verliest en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grootse projecten als isoleren van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Onderstaand vind je meer info over het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Dema, Hubo, Brico, Handy Home, Mr. Bricolage, Gamma. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie over isolatiepremie in Fosses-La-Ville

Door gebruik te maken van de premies die de gemeente verstrekt wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Fosses-La-Ville in dit verhaal kan kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minimaal 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Indien je jouw woning of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Fosses-La-Ville
Het is simpel: je kunt enorm besparen met isolatie van dak, vloer of gevel. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% in het leven geroepen voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Vitrival wat matcht met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan check je hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, traditionele muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Vitrival voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Vitrival. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Standaard begint men met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties dragen bij aan een gezonde leefomgeving en een fors lagere energierekening. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een optimaal wooncomfort. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment