Woning isoleren Sart-Eustache

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Sart-Eustache? Goede isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van een paar maatregelen zoals buitenmuren isoleren en isolerende raamfolie heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Hieronder check je bruikbare informatie over isolatie Sart-Eustache. We staan stil bij items als binnenmuren isoleren en koudeval. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-sart-eustache-5070

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Minder tocht in huis
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieNamen
GemeenteFosses-La-Ville
Postcode5070
Gasverbruik20.600 kWh
Stroomverbruik3400 kWh
Gemiddelde energierekening€162,33

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn meestal gedegen geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand tref jij de meest rendabele manieren om jullie woning in Sart-Eustache te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Sart-Eustache kan zeer goedkoop (al vanaf +/- € 880 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €265 per jaar (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en flink lagere energiekosten. De kosten zijn zo’n €1750 en je bespaart al snel €225, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, isolatiematrassen, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Sart-Eustache kost plusminus €5850. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €960. Het voordeel loopt al gauw op tot €760 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11100. Het voordeel is zo’n €940 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

0kennen we nog enkele populaire oplossingen. In het volgende overzicht benoemen we de interessantste opties.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie schuur: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isolatie: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isolatie in Sart-Eustache (februari 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening en natuurlijk een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Sart-Eustache is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2150 m3. Dat is dus al gauw €900 per jaar. Op deze pagina tref je de uiteindelijke kosten als je kiest voor een isolatiespecialist in Sart-Eustache. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het rendement is vergelijkbaar met een 6 procent spaarrente. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3450)
€815
(€6250)
€1110
(€9950)
Vloerisolatie€120
(€1150)
€175
(€1950)
€320
(€3400)
Spouwmuur€320
(€1225)
€580
(€2450)
€840
(€3325)
HR++ glas€240
(€1875)
€285
(€3950)
€355
(€4600)
isolatie sart-eustache 5070

Gangbare Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Sart-Eustache?

Waarom zou ik mijn huis in Sart-Eustache isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Mega of Trevion, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een gezonde leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3750, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €285 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op die manier zie je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Ingrijpende maatregelen zoals isolatie van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, bestellen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. In de box hieronder tref je meer info over veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Hubo, Handy Home, Brico, Mr. Bricolage, Dema. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie over isolatiepremie in Fosses-La-Ville

Met hulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De speciale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Fosses-La-Ville aan kan bieden.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij een minimum van tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kom je zelfs nog in aanmerking voor de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Fosses-La-Ville
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met isoleren van vloer, dak of gevel. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een interessante lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die er speciaal is voor de kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Sart-Eustache wat past bij jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan zie je hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Sart-Eustache voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Sart-Eustache. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen resulteren in een warm en comfortabel huis en een significant lagere energierekening. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond wooncomfort. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment