Woning isoleren Moignelée

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Moignelée? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Via een investering zoals bodemisolatie en tochtbanden worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatiespecialisten.be tref je bruikbare informatie over isolatie Moignelée. We gaan aan de slag met items als isolatie van buitenmuren en koudeval. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-moignelee-5060

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Geluidswerende werking
 • Toekomstbestendig

ProvincieNamen
GemeenteSambreville
Postcode5060
Gasverbruik20.550 kWh
Stroomverbruik3375 kWh
Gemiddelde energierekening€161,56

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn doorgaans gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website vind jij de meest interessante werkzaamheden om je woning in Moignelée te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Moignelée is interessant (al vanaf € 830 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €270 per 12 maanden (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten zijn ongeveer €1650 en de besparing loopt op tot €255 per jaar. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiematrassen, chips, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Moignelée kost zo’n €4850. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1000. Het rendement is al snel €800, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11400. Het voordeel is zo’n €890, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast kennen we allerlei vaak toegepaste opties. In het gedeelte hierna beoordelen we de meest toegepaste vormen.

 • Isolatie van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Moignelée (februari 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten of wellicht een bewuste toekomst? Isoleren van jouw woning in Moignelée is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2000 m3. Dat komt neer op €1225 p/jaar. Op deze website check je de kosten (bij benadering) op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Moignelée. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 5 procent spaarrente. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3500)
€685
(€6000)
€1020
(€8250)
Vloerisolatie€145
(€1050)
€285
(€1750)
€340
(€3200)
Spouwmuur€245
(€975)
€730
(€2700)
€790
(€3375)
HR++ glas€220
(€2925)
€310
(€3700)
€450
(€4450)
isolatie moignelee 5060

Bekende Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Moignelée?

Waarom zou ik mijn woning in Moignelée isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Mega of Trevion, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Verder merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3000 en geeft een besparing van €300 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Vandaar ontdek je waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige werkzaamheden als dak-, gevel of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Op isolatiespecialisten.be tref je nuttige informatie over het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Big Mat, Handy Home, Gamma, Dema, Brico, Hubo. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie over isolatiepremie in Sambreville

Door te profiteren van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De populaire energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Sambreville voor jou kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minstens 10 woningen mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Sambreville
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van gevel, vloer of dak. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die kan worden aangevraagd door de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Geholpen door de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Moignelée wat schikt naar jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, oude muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Moignelée voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Moignelée. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen dragen bij aan een aangename warme woning en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een aangenaam klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment