Woning isoleren Saint-Denis-Bovesse

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Saint-Denis-Bovesse? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Met relatief eenvoudige maatregelen als bijv. vliering isoleren of schuimstrips worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Onderstaand tref je handige informatie over isolatie Saint-Denis-Bovesse. We gaan aan de slag met onderwerpen als isolerende raamfolie en glaswol. Direct aan de slag? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-saint-denis-bovesse-5081

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Een gezond klimaat in huis
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieNamen
GemeenteLa Bruyère
Postcode5081
Gasverbruik20.690 kWh
Stroomverbruik3445 kWh
Gemiddelde energierekening€163,72

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn meestal correct geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatiespecialisten.be lees jij de meest interessante werkzaamheden om jouw woning in Saint-Denis-Bovesse te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een huis houdt de warmte binnenboord, en het biedt een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Saint-Denis-Bovesse is betaalbaar (vanaf zo’n € 850 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €210 per 12 maanden (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en verlaagt het energiegebruik. De kosten liggen rond €1750 en je bespaart al snel €270 per jaar. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals folie, steenwol, icynene, dekens. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Vlaamse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Saint-Denis-Bovesse kost +/- €5400. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1240. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €870 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €12200. Dit levert op ongeveer €780 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder noemen we diverse aantrekkelijke uitvoeringen. In het volgende overzicht beoordelen we de populairste uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Altijd een warme garage
 • Isoleren van schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder isolatie: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isolatie in Saint-Denis-Bovesse (februari 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten en een energiebewuste samenleving? Isoleren van jouw woning in Saint-Denis-Bovesse kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2250 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1200 p/jaar. Op ons isolatie portaal berekenen we de uiteindelijke kosten zodra dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Saint-Denis-Bovesse. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3800)
€655
(€4800)
€1030
(€8450)
Vloerisolatie€160
(€1450)
€215
(€1850)
€370
(€3100)
Spouwmuur€375
(€1175)
€690
(€2250)
€930
(€3275)
HR++ glas€225
(€2175)
€315
(€4025)
€415
(€4775)
isolatie saint-denis-bovesse 5081

Populaire Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

Meer weten over het isolatiebedrijf in Saint-Denis-Bovesse?

Waarom mijn woning in Saint-Denis-Bovesse isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Luminus of Comfort Energy, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een optimaal binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Eveneens is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3000 en besparen tot €290 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Hierdoor ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Grote investeringen zoals isolatie van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Onderstaand ontdek je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Gamma, Big Mat, Handy Home, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: een dure oplossing

Belangrijke details over isolatiepremie in La Bruyère

Via de huidige premies worden investeringen in de woning zeker leuker. Heb ik recht op subsidie? De energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente La Bruyère kan betekenen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? In het geval van ten minste 10 woningen kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis La Bruyère
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met vloer-, gevel of dakisolatie. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die er speciaal is voor de kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Dankzij onderstaande tips creëer je een isolatieplan Saint-Denis-Bovesse wat in lijn is met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Op basis van een warmtescan achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld enkel glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Saint-Denis-Bovesse voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Saint-Denis-Bovesse. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties hebben als resultaat een aangenaam klimaat in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een comfortabele leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment