Woning isoleren Falisolle

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Falisolle? Goede isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de spouw en tochtbanden gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Hieronder komen we met uitgebreide informatie over isolatie Falisolle. Bijvoorbeeld thema’s als binnenmuren isoleren en houtwol isolatie. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-falisolle-5060

 • Structureel lagere energiekosten
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Minder uitstoot van CO2
 • Ook geluidsdicht
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieNamen
GemeenteSambreville
Postcode5060
Gasverbruik20.530 kWh
Stroomverbruik3365 kWh
Gemiddelde energierekening€161,25

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een goed energielabel zijn vaak prima geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand check jij de meest toegepaste manieren om je woning in Falisolle te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Falisolle is voordeling beginnend bij € 920 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €245 op jaarbasis (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De prijzen bedragen zo’n €1600 en de winst ligt rond de €275 op jaarbasis. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiechape, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Falisolle kost doorgaans €5700. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1080. De potentiële besparing ligt op €880, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €12600. De winst is grofweg €750 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens noemen we nog enkele alternatieve werkzaamheden. Hieronder beschrijven we de interessantste mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur-isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder-isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Falisolle (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en tegelijk een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Falisolle is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2525 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1475 per jaar. Hierna calculeren we de totale kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Falisolle. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dakisolatie kan terugverdiend worden in zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per optie tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3650)
€585
(€6350)
€920
(€8100)
Vloerisolatie€135
(€1450)
€215
(€2150)
€340
(€3350)
Spouwmuur€330
(€1475)
€450
(€2475)
€895
(€3625)
HR++ glas€215
(€1825)
€270
(€3275)
€395
(€5300)
isolatie falisolle 5060

Erkende Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Falisolle?

Waarom zou ik mijn huis in Falisolle isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energiebedrijf als Eneco en Elegant, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een aangenaam leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3125, waarbij u een besparing realiseert van €210 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Direct de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Grootse klussen als isolatie van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. Op isolatiespecialisten.be vind je meer info over het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Big Mat, Handy Home, Dema, Gamma, Hubo, Mr. Bricolage. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Alles over de huidige isolatiepremie in Sambreville

Door te profiteren van de premies die de gemeente verstrekt wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De populaire energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Sambreville aanbiedt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Vanaf 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kom je zelfs nog in aanmerking voor een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Sambreville
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% die er speciaal is voor inwoners met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Geholpen door het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Falisolle wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Met een warmtescan ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest. Onder andere dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Falisolle voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Falisolle. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een prettig wooncomfort en een veel lagere energierekening. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment