Woning isoleren Tamines

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Tamines? Degelijke isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de spouwmuur of deuren isoleren kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be lees je uiteenlopende informatie over isolatie Tamines. Je leest uitvoerig over onderwerpen als isolatie van de schuur en vocht in huis of vochtproblemen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-tamines-5060

 • Lagere energierekening
 • Een gezond leefklimaat
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Interessante energiebespaarlening
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieNamen
GemeenteSambreville
Postcode5060
Gasverbruik20.560 kWh
Stroomverbruik3380 kWh
Gemiddelde energierekening€161,72

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna bekijk je de meest populaire methodes om jullie woning in Tamines te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject verliest niet onnodig warmte met als effect een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Tamines is financieel toegankelijk (vanaf € 890 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €195 per 12 maanden (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en veel lagere gaskosten. De tarieven zijn gemiddeld €1775 en het rendement ligt op zo’n €265, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, PUR schuim, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Tamines kost om en nabij de €5250. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1180. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €860 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €12000. Je profiteert van grofweg €990, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Daarnaast noemen we nog een aantal rendabele alternatieven. Hieronder vermelden we de interessantste oplossingen.

 • Isolatie garage: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur-isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Tamines (februari 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten en een groenere gemeenschap? Isoleren van een woning in Tamines is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2150 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1250 per jaar. Onderstaand calculeren we de gemiddelde kosten wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Tamines. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met 6 procent rente. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€4000)
€855
(€4950)
€1110
(€8700)
Vloerisolatie€140
(€1500)
€220
(€1850)
€400
(€3250)
Spouwmuur€380
(€1100)
€490
(€2425)
€870
(€3200)
HR++ glas€215
(€2200)
€295
(€4050)
€435
(€4750)
isolatie tamines 5060

Populaire Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Tamines?

Waarom zou ik mijn huis in Tamines isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Eneco of Elegant, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een optimaal leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3250 en geeft een besparing van €275, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Dan analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige investeringen als dak-, gevel of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Hieronder lees je een handig overzicht van veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Big Mat, Gamma, Brico, Mr. Bricolage, Handy Home, Hubo. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie rondom isolatiepremie in Sambreville

Via de geldende premie worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De royale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Sambreville aan kan bieden.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? In het geval van ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Sambreville
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met gevel-, dak of vloerisolatie. Echter, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Op basis van onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Tamines wat in lijn is met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Via een warmtescan achterhaalt u wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn enkel glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Tamines voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Tamines. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden jou een optimaal binnenklimaat en zorgen voor een laag energietarief. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een prettige leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment